Dalmacija

U Drnišu saznajte kako prepoznati prve znakove demencije kod starijih osoba

U Drnišu će se sutra održati predavanje „Prepoznavanje i tretman osoba s demencijom“ koje će održati Vesna Dujić, dipl. socijalna radnica, s početkom u 11 sati u prostorijama Poludnevnog boravka za starije osobe, Andrije Kačića Miošića 6, Drniš.

Predavanje organizira Udruga „MI“ – Split u sklopu projekta „Zaštita prava starijih osoba – promocija, informacija, edukacija“ u suradnji s udrugom ZvoniMir.

U sklopu predavanja, prisutni će imati priliku čuti osnovne informacije o Alzheimerovoj bolesti i drugim oblicima demencije, kao i o načinima prepoznavanja prvih znakova demencije kod starijih osoba. Dodatno, imat će priliku posavjetovati se sa suradnicom za pravnu zaštitu starijih osoba, Nelom Kovačević.

Projekt je s provedbom započeo u studenom 2017., a cilj je podizanje kvalitete života starijih osoba i njihova veća integriranost u lokalnu zajednicu. Projekt provodi  Udruga „MI“ – Split u partnerstvu s Udrugom socijalnih radnika Zadar i Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Projekt se provodi na području Splitsko-dalmatinske, Zadarske, Dubrovačko-neretvanske, Šibensko-kninske i Ličko-senjske županije.

U pet županija održat će se ukupno deset javnih predavanja za starije osobe prilikom kojih će imati priliku dobiti pravni savjet od strane savjetnice za pitanja starijih osoba Udruge „MI“ – Split te poslušati predavanja stručnjaka iz područja prava, socijalne skrbi i zdravstva.  Također, u sklopu projekta bit će izrađena i objavljena online brošura o zaštiti prava starijih osoba, čiji će sadržaj biti temeljen na suradnji sa stručnjacima u skrbi za starije osobe, a sadržavati će također i kontakte relevantnih dionika na području provedbe projekta.

Sva pitanja koja starije osobe imaju, a tiču se kršenja i zaštite njihovih prava, slobodni su uputiti na broj telefona 021/329-133 ili na e-mail adresu savjet@seniori.hr. Na sve nedoumice i pitanja odgovorit će naši suradnici u najkraćem roku.

Za sve dodatne informacije, dostupni smo na broju 021/329-133 (Tijana Tešija) i putem e-mail adrese tijana@udruga-mi.hr.

Podijeli, neka i drugi vide.
/* ]]> */