Split Kultura

U Centru Zlatno doba orvara se izložba likovnih radova autorice Ivane Carev

Foto: Facebook

Otvorenje izložbe likovnih radova autorice Ivane Carev naziva „Prvi polet“ održati će se u srijedu, 13. ožujka 2019., s početkom u 18 sati, u prostorijama Centra Zlatno doba Udruge „MI“ – Split, Branimirova obala 1.

Autorica je rođena 1980. godine u Splitu. Prve likovne korake naučila je kroz tečaj crtanja i slikanja Umjetničkog ateljea akademske kiparice Tine Jukić Banjan, prilikom kojeg uspješno savladava likovni program pod mentorstvom akademskog kipara Luke Radice. Dosad je svoj rad prezentirala u sklopu jedne grupne izložbe, a ovo je njezina prva samostalna izložba.

Ivana je po zanimanju znanstvenica, a likovnom izražavanju posvetila se nakon završetka doktorata iz kemije. Potreba za izražavanjem kroz boje i crte došla joj je snažno i intuitivno, te joj predstavlja medij kroz koji se puni dobrom energijom i vraća u svoje središte, kako sama kaže. O njezinom stvaralaštvu Luka Radica govori: „Ivana je u savladavanju likovne problematike imala velik napredak u kratkom vremenskom razdoblju i siguran sam da će tako i nastaviti. Evidentno je da njenom senzibilitetu odgovara tehnika akvarela“.

Otvaranje događanja svojim tekstovima, vokalnim i instrumentalnim izvedbama upriličit će ženska klapa Ventula Split, učenica violončela Ema Braškin, i spisateljica Nataša Jukić, koja će i moderirati večer. Izložba će biti otvorena do 13. travnja 2019. Svaki dan u razdoblju od 8 – 16h. Ulaz je slobodan.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */