Split Život

U centru Zlatno doba održava se predavanje „Infekcije dišnih puteva u starijoj dobi“

Foto: Facebook

Predavanje „Infekcije dišnih puteva u starijoj dobi“ održati će Inga Vučica, dr. med., univ. mag. sanit. publ., spec. javnog zdravstva, s Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije u srijedu, 19. prosinca 2018., s početkom u 16 sati, u prostorijama Centra Zlatno doba Udruge „MI“ – Split.

Infekcije dišnih puteva su najučestalije infekcije suvremenog čovjeka. Razlog tome je što je dišni sustav najotvoreniji organski sustav i u neprestanoj je vezi s okolinom. Velik je broj uzročnika infekcija, a male su mogućnosti liječenja i sprječavanja bolesti. Češće se javljaju u hladnijim godišnjim razdobljima. Razlog tome je što je to vrijeme kada ljudi duže borave u zatvorenim, slabo provjetravanim prostorima, pa su više izloženi kapljicama i virusima drugih osoba.

Infekcije dišnog sustava su česte u svim dobnim skupinama, ali osobito mogu biti opasne za osobe starije životne dobi zbog njihove krhkosti i niza kroničnih bolesti povezanih s ovom dobnom skupinom.

Predavanje se održava u sklopu projekta „MI i mudrost grada – aktivnosti socijalizacije za starije osobe grada Splita“, koji Udruga „MI“ – Split provodi uz financijsku podršku Grada Splita. Ulaz je slobodan.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */