Hrvatska Svijet Magazin

TUŽNA VIJEST: U 57. godini života preminuo tvorac crtića uz koji su odrasle generacije

Umro je tvorac crtane serije Spužva Bob Skockani, Stephen Hillenburg

U 57. godini života umro je američki animator Stephen Hillenburg, tvorac popularne i voljene crtane serije Spužva Bob Skockani, izvještava RT.

Hillenburg se borio s amiotrofičnom lateralnom sklerozom (ALS), neurodegenerativnim poremećajem od kojega je patio poznati znanstvenik Stephen Hawking. Zbog ALS-a, koji je poznati i kao Bolest motornog neurona, dolazi do propadanja živčanih stanica mozga i kralješničke moždine. Bolest mu je dijagnosticirana u ožujku 2017. godine.

“Žao nam je što moramo podijeliti vijest da je umro Stephen Hillenburg, tvorac Spužva Boba Skockanog. Danas, posvećujemo trenutak tišine u čast njegova života i djela”, napisali su na Twitteru kanala Nickelodeon koji je emitirao Spužva Boba.

Inače podmorski biolog Hillenburg, koji je još kao dijete bio fasciniran oceanom, ideju za crtanu seriju dobio je 1993. godine, a 1996. godine u suradnji s Derekom Drymonom stvara priču o neobičnom crtanom junaku, koji se tada zvao SpongeBoy, i njegovim prijateljima.

U gradu Bikini Dolina živi Spužva Bob Skockani, mala žuta spužva kockastog oblika, u ananasu na dnu mora, gdje mu društvo prave Patrik Zvijezda, Eugen Kliještić, ljubimac Slavko, puž koji se glasa poput mačke itd.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */