PLUS Dalmacija Život

TROGIRSKI GRINCH // Muzej grada Trogira i ovoga puta donosi duh kreativnog prosinca

Radionice “Trogirski Grinch” održat će se u utorak, 11. prosinca 2018. u 16:00 te u srijedu, 12. prosinca u 9:00 sati u Edukativnoj zoni Muzeja grada Trogira.

Prijave za radionice su obavezne, a prijaviti se možete muzejskoj pedagoginji Goranki Tomaš na tel. 881 406 (birati 6), mob. 0996707159 ili na adresu e-pošte gogtomas@gmail.com.

Trogirski Grinch je IN
Svakoga dana preplavljuju nas razni utjecaji sa svih strana svijeta, reklame nam sugeriraju svašta, pa je tako i s Grinchom – on je IN, svi za njega znaju, uspio je steći svjetsku popularnost i publicitet. Mi smo mali i živimo u malom gradu, ali to zasigurno ne znači da nismo IN, zar ne?! Zašto i mi ne bismo imali svoga Grincha, jer on je prije svega jako, jako poučan. Grinch ne voli Božić, odnosno ne voli svu tu pompu i strku koja se stvara oko Adventa. Je li u pravu?! U jednom dijelu zasigurno je – božićno vrijeme definitivno nije strka i ludnica; božićno ili bilo koje drugo vrijeme je druženje, smijeh i toplina, a što bi to zapravo značilo jer ionako svi već pričaju o tome, samo je problem što sve ostaje isto, postali smo ljudi koji govore da bi govorili, a na djelima nas i nema baš, i naravno prolaze sve te prazne tlapnje i ne treba nikome odgovarati za to…

Ipak, na kraju ili početku cile štorije; svi mi smo odgovorni sami sebi u naumu da budemo dobri ljudi, oni koji vole davati i darivati, oni koji ne računaju i oni koji vole činiti svijet oko sebe ljepšim mjestom. Ne možemo promijeniti sve, ali možemo učiniti nešto za svijet oko sebe. Grinch nije nikome ukrao Božić, on je shvatio da i u Božiću postoji ljepota.

Muzej i ovoga puta donosi duh kreativnog prosinca, a stvar je vas samih hoćete li prihvatiti izazov ili ćete i dalje samo pričati. Ovog puta radionice su namijenjene i velikima i malima, pa svi vi koji želite imati svog dobroćudnog i papirnatog Trogirskog Grincha javite se… edukacija i zabava su zagarantirane – jer svi smo mi ponekad mali, a ponekad veliki i svi se možemo zajedno družiti i veseliti, a možda… tko zna… možda i shvatimo da Božić ima neki dublji smisao…
Life is too short!

Termini:
11. 12. 2018. u 16:00h
12. 12. 2018. u 9:00h

Cijena: 20,00kn
Materijal osiguran. Prijave su obavezne, a zaprimaju se na tel. 881 406 (birati 6), mob. 099 670 7159 ili e-adresu gogtomas@gmail.com.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */