PLUS Dalmacija

Trogirski gradonačelnik proveo dan s prvašićima, zakopali svoje želje u školski vrt

Trogirski prvašići danas su po prvi put sjeli u školske klupe. Tom prigodom učenici viših razreda pripremili su im priredbu dobrodošlice u predvorju škole.

Učenicima su sreću poželjeli gradonačelnik Ante Bilić, ravnateljica Zorana Brodarić, ali i gost iznenađenja – Hajdukov vratar Dante Stipica koji je, osim što je profesionalni sportaš, cijeli život bio i odličan učenik, a danas je uspješan student.

Nakon priredbe prvašići su uz pomoć učiteljica ispunili papirić na kojemu su napisali što žele biti kada narastu te su sami sebi ostavili poruku koju će pročitati za osam godina, zadnjeg dana osmog razreda da bi se prisjetili kako su razmišljali prvog dana škole. Njihovi papirići spremljeni su u Vremensku kutijicu želja koju su uz pomoć gradonačelnika Bilića zakopali u školskom vrtu.

Trogirske učenike donedavno zapušteni prostor kod sportske dvorane danas je dočekao puno uređeniji. Gradonačelnik je prije nekoliko dana naredio uklanjanje korova te sadnju četiri stabla maslina i postavljanje četiri dekorativna kamena pa sada taj dio izgleda puno reprezentativnije. Gradonačelnik Bilić nam je kazao i da uskoro planiraju nastaviti s uređenjem u okruženju škole čiji okoliš nije dostojan ni djece ni institucije.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */