PLUS Dalmacija

TRGOVANJE LJUDIMA U ŠIBENIKU // Vrbovali četveročlanu obitelj, otpratili u Njemačku i iskorištavali za težak fizički rad

foto: ilustracija

Bračni par, 51-godišnjak i 52-godišnjakinja, osumnjičeni su za trgovanje ljudima jer su tijekom listopada i studenog prošle godine na području Šibenika vrbovali obitelj, 27-godišnjaka, njegovu 21-godišnju suprugu i njihovo dvoje djece, za odlazak u Njemačku gdje su ih iskorištavali za težak fizički rad, izvijestila je šibenska policija.

– Utvrđeno je da su osumnjičeni tijekom mjeseca listopada i početkom studenog prošle godine na području Šibenika, u više navrata za odlazak u inozemstvo vrbovali 21-godišnjakinju i njezina 27-godišnjeg supruga, s njihove dvoje djece, koristeći njihov težak životni položaj, obmanjujući ih o uvjetima rada, stanovanja i naknade za rad u Republici Njemačkoj – kazali su u policiji.

Osumnjičeni bračni par organizirao im je prijevoz i ispratio ih do Njemačke gdje je četveročlana obitelj od 4. studenog prošle godine do 22. siječnja ove godine prisilno radila težak fizički rad i služila bez novčane naknade. Nazad u Hrvatsku obitelj se nije mogla vratiti jer im je bračni par oduzeo identifikacijske dokumente, a stalno su im i prijetili.

Kako navodi policija, četveročlana obitelj koju je bračni par brutalno iskorištavao, živjela je u neljudskim uvjetima, bez elementarnih životnih potrepština.

Kako doznajmo u policiji, ni bračni par ni obitelj koju su iskorištavali nemaju prebivalište na području Šibenika, a četveročlana obitelj boravila je u Šibeniku u vrijeme kada ih je par vrbovao. Policija je za cijelu slučaj doznala jer ih je kontaktirala obitelj oštećenih.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni par je, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske .

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */