U kužini

Tart od limuna i meringe koji će vas oduševiti svojom svježinom i lakoćom

Foto:delikatissen.com

Ovo nije recept za klasičnu pitu od limuna na kakvu ste navikli, već imamo dva vrlo suprotstavljena elementa koji se savršeno nadopunjuju. S jedne strane krema od limuna, citrusa na vrhu i s druge strane sloj meringa.

Tart od limuna i meringe fini je kremasti kolač koji će vas oduševiti svojom svježinom i lakoćom. Slatkoća meringe balansira kiselost limuna za savršenu harmoniju.

Recept za tart od limuna i meringe vam je potrebno:
– lisnato tijesto
Za kremu :

250 g šećera u prahu
120 ml prirodnog soka od limuna
60 ml vode
limunova korica od 2 limuna
5 bjelanjaka
170 g maslaca
 5 jaja

1 žumanjak

Za švicarski meringue:
– 5 bjelanjka
– 180 g šećera

Priprema:

Lisnato tijesto razvaljajte te ga stavite u odgovarajuću posudu i izbodite vilicom.Stavite  zapeći na 15 min za dobije lijepu žutu boju. izvadite tijesto da se malo prohladi dok ne stavite kremu.

Foto:delikatissen.com

Da biste napravili kremu otopite maslac, dodajte šećer, koricu i sok od limuna te razmućena jaja. Lagano kuhajte na pari, dok se krema ne zgusne. Kada se krema ohladi, stavite ju na pečeno tijesto u kalup i na to zapecite meringu.

Priprema meringe:

Kuhajte šećer do 115 Celzijevih stupnjeva.

Istucite bjelanjke, izmiksajte snijeg i lagano dodajte kuhani šećer.
Foto:delikatissen.com

Razmažite meringu po kremi od limuna ostavljajući dekorativne vrhove te stavite u pećnicu na nekoliko minuta dok meringa ne dobije lijepu boju. Izribajte koricu limuna kad se kolač prohladi.

 

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */