Split Kultura

Svečanu proslavu Međunarodnog dana volontera 18. godinu zaredom organizira udruga MI

Svečana proslava Međunarodnog dana volontera koju 18. godinu zaredom organizira Regionalni volonterski centar Udruge „MI“ – Split održati će se 5. prosinca (srijeda) u vremenu od 10 do 12 sati u Hotelu Park (dvorana Grand Park) na adresi Hatzeov perivoj 3, Split.

Na svečanoj proslavi organizatorima volontiranja s područja Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske te Dubrovačko-neretvanske županije će se dodijeliti tri nagrade za promociju i razvoj volonterstva „Vinka Luković“, nazvane po velikoj dubrovačkoj humanitarki i volonterki koja je živjela i radila u Splitu. Nagrade „Vinka Luković“ dodijelit će župan splitsko-dalmatinski, g. Blaženko Boban. Dodijelit će se i četiri priznanja za poseban doprinos razvoju volonterstva u 2018. godini. Zaslužnim volonterima i podupirateljima volonterskog rada dodijelit će se zahvalnice.

Ove godine, iznimno, dodjeljujemo i posthumno priznanje za izniman doprinos razvoju školskog volontiranja profesoru Davoru Belaiću, koji je godinama vodio volontersku skupinu Klub mladih matematičara pri OŠ Sućidar te je za svoj doprinos razvoju volonterstva dobio nagrade „Vinka Luković“ (od strane Regionalnog volonterskog centra Split) i „Otisak srca“ (od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva). Priznanje će dodijeliti gđa Magda Vrvilo, pročelnica Upravnog odjela za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu i demografiju pri Gradu Splitu.

Na proslavi će sudjelovati brojne organizacije – udruge, javne ustanove i druge neprofitne organizacije koje su u 2018. godini organizirale volontiranje te s brojnim volonterima radile na izgradnji boljeg i humanijeg društva. Proslava se održava uz podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Grada Splita i Hotela Park.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */