PLUS Split

SVAKA ČAST! Splićanin postavio svjetski rekord u ronjenju na dah

Proteklog vikenda u Beogradu se održao 13. Serbian Open Freediving Championship u organizaciji Apnea klub “Deeper Performance” i AIDA Srbija.

Nastupilo je 36 natjecatelja i to iz: Srbije, Hrvatske, Slovenije, Bugarske i Turske. Natjecanje su nadzirali AIDA suci: Petar Bojović (SRB), Darija Subotin (SRB), Saša Totić (SRB), Sandra Dinić (SRB) i Mario Žužić (CRO). Sudionici su se prvo natjecali u dinamičkoj apnei, a potom u statičkoj apneji.

Član RK Splita, 22-godišnji Boris Milošić postavio je novi svjetski rekord u disciplini Bi-Finn sa zaronom od 234 metra. Boris je već slavio ove godine na natjecanjima u Ateni i Barceloni, a predanim radom i disciplinom došao je do svog prvog svjetskog rekorda. Boris ima samo 22 godine i njegova ronilačka karijera tek započinje.

Iskusni član kluba Veljano Zanki osvojio je 1. mjesto muški ukupno, 1.mjesto statika sa 9:28 minuta i 2. mjesto u disciplini DYN s 228 preronjenih metara bazena. Iz RK Splita nastupilo je ukupno 6 natjecatelja. Da sve bude kako treba pobrinuo se naš trener Damir Petrić i voditelj ekipe Tomo Vrdoljak.

Ukupno RK Split:
1.mjesto klupski – Veljano Zanki, Lada Sartori i Jure Pisac
1.mjesto ukupno muški – Veljano Zanki
1.mjesto ukupno žene – Lada Sartori
1.mjesto Bi-fin i svjetski rekord – Boris Milošić
1.mjesto statika – Veljano Zanki
2.mjesto statika – Lada Sartori
2.mjesto DYN – Veljano Zanki

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */