PLUS Dubrovnik Dalmacija

SVAKA ČAST! Dubrovčani će moći vidjeti gdje odlazi svaka njihova kuna, a kažnjavat će uhljebe koji ne rade

izvor: DubrovnikInsider

Grad Dubrovnik kreće u novi veliki projekt – potpunu digitalizaciju Grada. U realnom vremenu Dubrovčani će moći pratiti gradske financije i te svoje predmete, te će znati u kojoj je fazi i kod kojeg je gradskog službenika čime bi se trebala povećati razina transparentnosti, uslužnosti i efikasnosti.

Projektom će se integrirati u jedinstveni informacijski sustav čak 173 radna postupka gradske uprave vrijedna je 5,3 milijuna kuna, a sam proces će trajati dvije godine. Sustav će povezati sve gradske tvrtke i ustanove, što će gradskoj upravi omogućiti potpunu kontrolu i uvid u njihove financije.

Ovime ćemo povećati brzinu i protok informacija, a istovremeno ćemo osigurati mjerljivost rada svih službenika. Službenici nisu uhljebi, tu ima iznimno vrijednih i sposobnih ljudi, ali postoji i jedan niski postotak onih koji manje rade. Uvođenjem ovog sustava sve njihove aktivnosti bit će izmjerene, i moći ćemo ih ocjenjivati i stimulirati, nagraditi sve one koji su uspješni, ali i financijski kazniti one koji podbace. Cilj je da gradska uprava bude efikasna – izjavio je gradonačelnik Mato Franković, piše Lokalni.hr. 

Građani će imati mogućnost da od predaje bilo kojeg zahtjeva i dokumenta gradskim službama mogu pratiti tijek postupka i znat će koji je službenik zadužen za njihov slučaj. Cilj je da se predmeti obrađuju bez preskakanja.

Građanin mora i treba znati u svakom trenutku što se događa sa svakim predmetom koji on s Gradom vodi, u kojoj je fazi rješavanja, koji službenik rješava pojedinu fazu i ako je predmet zapeo, zašto stoji i kod kojega službenika – kaže gradonačelnik.

Na Portalu će biti vidljivi i podaci o tome kako se puni proračun i kako se proračunski novac troši jer će svi računi biti vidljivi na dan plaćanja, piše Lokalni.hr.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */