PLUS Hrvatska

Sud s 20 tisuća kuna kaznio tipa koji je pisao komentare po Facebooku

Zog komentara na Facebooku upućenih načelniku Primoštena Stipi Petrini, ali i dijeljenja nekih tekstova koji se Petrini nisu svidjeli, Aleksandar Medurić morat će platiti 20 tisuća kuna odštete, piše Telegram.

Recentna je to presuda što ju je donio Općinski sud u Šibeniku na kojem je Petrina pokrenuo sudski postupak uvrijeđen brojnim Medurićevim objavama. U zbilja bizarnom procesu u kojem se Medurić niti jednom nije pojavio na sudu, Petrina je, dakle, uspio dokazati da zbog njegovih komentara, postova i sherova mora dobiti baš 20 tisuća kuna odštete.

Evidentno nezadovoljan načelnikom Primoštena Medurić je 18. travnja 2017. godine podijelio poveznicu pod naslovom: “Stipe Petrina: shizofrenija kao politički kapital”. Isti dan sherao je i poveznicu pod naslovom: “Stipe Petrina i Gospa u službi partije”.

Idući mjesec je ispod objave Josipa Jadrijevića komentirao: “Dobro kažu ti što kažu da je redikul, ali kad te redikul stavi na plaću onda mu se moraš ulizivati. Općenito svi koji ovise o njemu ne smiju ništa naglas govoriti, jer će im načelnik se gadno osvećivati i uništavati im egzistenciju. Srećom ove izbore neće uspjeti pokrasti niti su ljudi više toliko ustrašeni da će glasati u strahu za njega. Pouzdaju se u neustrašivost Šime koji će razmontirati sav kriminal Stipe i dovesti razvoj i održive projekte a ne lupeško iznuđivanje mještana”.

Petrinu je uvrijedio još jedan Medurićev komentar: “Oj Petrina Stipe jabuka ti gorka, Bože Petrov ako je i psihijatar nije uspio sagledati tvoj psihološki profil. Prevario si Most, za selo i stanove ništa nisi ni pokušao u Saboru, samo za svoju tužnu umišljenu veličinu si kopao, a potpuni fijasko napravio. Tada si i bahato porušio i mostove prema Primoštenu umislivši da će Hrvatska glasati za nepismenu sirovinu. Sad premda znaš da ti završio ples i dalje guraš tu iluziju da si velik, a šuplji si napuhanko, kukavica koja dernjavom pokušava izgledati hrabar. Koliko si štete samo napravio, iskoristio si i zloupotrijebio slabe, neuke i pasivne.

Patološki mrziš Primošten i Primoštence, stanare još i više, mrziš i purgere i strance a i svoju jadnu ženu jer joj nisi bio plan žnj nego posljednja šansa. Ego ti raste u nebesa kad nekog uništiš i te netko moli za milost. Uvjeren si da si silno pametan jer radiš na štetu društva. Oko tebe se društvo osulo, pobjegli su promućurniji koji su te koristili a ostali glupavi i očajni. Pametni se pretvaraju da su uz tebe ali ne vidiš ti tu žara, nit hoće ko se izložiti. Sad su došli na red ograničeni, korisne budale tebi kao jedini izbor ali spala knjiga na par slova. Jesi li već zvao Petrova u vezi te preporuke, ili trkeljaš bez veze “.

U tužbi je Petrina naveo kako Madurić ni nakon toga nije prestao već je nastavio s uvredama komentirajući istu objavu: “Đaba si krečio petrinastipe, istekao ti je rok trajanja.” Mandurić je još napisao da je Petrina bistar kao katran, da će proći gore nego Sanader, da je politički zombi, da mu je sestra jalova cura, da ima pileći mozak, da je pokrao izbore…

“U starom selu na prste jedne ruke mogu nabrojati kuće iz kojih će poneki glasati za tebe. Stanari, žitelji zaleđa vide bogatstva koja si zgrnuo kao kontrast prema svojim praznim hladnjacima i ulje čiji urod već godinama ne uspijevaju prodati jer si devastirao turizam. Nećeš niti imati priliku za napuniti glasačke kutije hrpama lažiranih glasačkih listića. Pa jasno da radije nego da imaš crne misli smišljaš gnjusobe protiv nekakvog malog trola iz Norveške. Interesantno je da inspiracija ti dolazi iz vlastitog životopisa. Prevariti nisi uspio ni glasače koji te ne poznaju, pa kako onda misliš one koji sve znaju o tebi. A krađe ovaj put biti neće”.

Rasprava je nastavljena, pa je, među ostalim, Petrinin kritičar napisao: “Ne mogu te zaštiti od posljedica onoga što si sebi nakrcao na vrat, ne može nitko, čak ti ni udba ne vidi izlaz bez rata ili čuda. Vidiš i velemoćnom Todoriću je izmakla zemlja ispod nogu, Bandić izgorio. Dok se ti zabavljaš nadmudrivanjem na bukfejsu nestaju ti poluge moći sve da si uspio pokrasti još jedne izbore”.

Madurić je uključio i u raspravu na profilu Mire Matijevića koji je podijelio članak Šibenik IN-a pod naslovom: “Petrina ostao bez saborske fotelje: Stranačke mašinerije sastavljene od uhljeba bile su prejake”. I tu je, kaže Petrina, bilo niz uvreda i kleveta, a i drugi komentatori su ga nazivali pogrdnim imenima, piše Telegram.

Što na sve kaže Petrina saznajte KLIKOM OVDJE.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */