Split Život

Studentice Filozofskog kroz scenski nastup prikazat će poteškoće s kojima se susreću odgajatelji

foto: ilustracija

Izvedba forum kazališta studentica druge godine diplomskog studija na Odsjeku za rani i predškolski odgoj održat će se u petak 7. prosinca s početkom u 20 sati u prizemlju Filozofskog fakulteta, Poljička cesta 35.

Izvedba je nastala u sklopu programa vježbi iz kolegija „Dramska pedagogija s praktikumom” pod vodstvom mentorice, kazališne redateljice i pedagoginje Marice Grgurinović, a problematizira poteškoće iz svijeta rada odgajatelja.

Zahtjevan i odgovoran posao odgajatelja naše djece u vrtićima često podrazumijevamo ne ulazeći previše u razmišljanje kako je biti u njihovim cipelama, sve dok god je naše dijete zbrinuto i sretno. Ne pitamo se kako i s kojim preprekama te naše „tete” svakog dana brinu o toj djeci te koliko truda, znanja i volje one ulažu i u sebe i u tu istu djecu kako bi odrasla u zrele i sretne ljude, često izvodeći prave majstorije. I ove naše „tete” bile su dovoljno odvažne da se dodatno educiraju, te na prijedlog mentorice usudile ući u eksperiment forum kazališta pa će neke od njih po prvi put izaći na scenu u nekim svojim novim ulogama. Forum kazalište je interaktivna igra između izvođača i publike u kojoj glumci, u ovom slučaju studentice, izlažu neke svoje probleme i traže pomoć publike u njihovom rješavanju. On je nepredvidljiv, zabavan i poučan. Kao što svaka igra i učenje jesu.

Zato vas pozivamo da studentice ohrabrite i podržite u njihovom najnovijem scenskom nastupu svojim dolaskom, a sudjelovanjem u izvedbi i pomognete u rasplitanju nekih poteškoća iz svijeta rada odgajatelja. Ulaz je slobodan.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */