PLUS Dalmacija

Stranka Pametno traži da se dnevni red sjednice Gradskog vijeća o Karepovcu dopuni s još jednom točkom

Nastavno zbivanjima oko sanacije Karepovca, Marijana Puljak, predsjednica Pametno i potpredsjednica Gradskog vijeća, u ime Kluba vijećnika Pametno, uputila je predsjedniku Gradskog vijeća, gospodinu Juri Šundovu, prijedlog o dopuni dnevnog reda tematske sjednice koja će se održati u ponedjeljak, 19. veljače 2018. godine, s točkom pod nazivom Budućnost odlagališta otpada Karepovac, kao i prijedlog da na sjednicu pozove župana, gospodina Blaženka Bobana. 

Kako će izgledati budućnost Karepovca, u kojem je statusu CGO Lećevica, čitav je niz pitanja na koja odgovori jako zanimaju građane Splita i okolice. – poručila je predsjednica Pametno Marijana Puljak i dodala:

– Ukazujemo na jedinstvenu priliku da javnosti dodatno pojasnimo potrebu za primarnom selekcijom otpada na mjestu nastajanja.  Na sjednici će nazočiti svi dionici gospodarenja otpadom, ministar, direktor regionalnog centra, direktor Čistoće, koji bi građanima i nama vijećnicima morali pružiti sve informacije vezane uz organizaciju primarne selekcije otpada (kompletiranje zelenih otoka, reciklažna dvorišta, kompostana, sortirnica),
natječaje fondova (aktualne i buduće), 
stanje projekta CGO Lećevica,  plan gradnje uz plan zatvaranja Karepovca, plan gospodarenja otpadom te
poseban osvrt ministra kao rekapitulaciju na postojeće stanje. –
rekla je Puljak.

Podijeli, neka i drugi vide.
/* ]]> */