PLUS Šibenik Dalmacija

Stiže 46 milijuna kuna za uređenje dnevne bolnice u Šibeniku i nabavu magnetske rezonancije

izvor: Mok.hr

Ugovor o financiranju projekta Dnevne bolnice u Šibeniku koji podrazumijeva uređenje zgrade dnevne bolnice, poboljšanje pristupa dnevnoj bolnici oftalmologije i dermatologije, nabavu uređaja za magnetsku rezonanciju i izgradnju trafostanice za opskrbu uređaja u toj bolnici potpisat će danas u Zagreb u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije ravnateljica Opće bolnice Šibensko-kninske županije Sanja Jakelić, dr.med., spec.dermatovenerologije.

Projekt vrijedan 46 milijuna kuna, a šibenska opća bolnica neće za njega izdvojiti niti kunu budući da se najvećim dijelom financira iz EU fondova, a 15 posto vlastitih sredstava koji je obavezan izdvojit će Ministarstvo zdravstva.

Po riječima Sanje Jakelić za potrebe dnevne bolnice uredit će se zgrada bivšeg dispanzera u kojoj sada u neodgovarajućim uvjetima radi oftamološka ambulanta.

– Šibenska opća bolnica nije ušla u prvu fazu financiranja zdravstva iz EU fondova, ali smo mi pripremili projekte Dnevne bolnice što nam je pomoglo da odmah apliciramo čim se otvorila mogućnost i za bolnice našeg tipa. Priprema je trajala od 2016. godine, ističe Sanja Jakelić i dodaje kako su im priznati svi traženi troškovi što potvrđuje da je projekt bio dobro pripremljen.

U šibenskoj općoj bolnici provodi se i projekt energetske učinkovitosti za koji su dobili novac iz drugih izvora tako da s današnjim ugovorom koji će biti potpisan šibenska bolnica dobiva više od 100 milijuna kuna.

Inače, u šibenskoj bolnici tijekom cijele godine gravitira više od 100 tisuća ljudi bez turista u turističkoj sezoni, piše ŠibenikNews.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */