Split

SRAMOTA! Davis Cup ipak se neće igrati na Žnjanu, evo reakcije splitske gradske uprave

foto: Facebook

Hrvatski teniski savez izvijestio je javnost krajem svibnja kako je sklopio dogovor s Gradom Splitom o održavanju Davis Cup-a, polufinala sa Sjedinjenim Američkim Državama u Splitu na platou Žnjan. Temeljem toga započete su aktivnosti, rezerviran je prostor te su krenule ozbiljne pripreme, čak i u Planu upravljanja Žnjanskim platoom.

Novo vodstvo HTS-a sinoć je izvijestilo o promjeni lokacije predstojećeg polufinalnog Davis Cup susreta, odnosno odabiru Zadra, bez obzira na dosad održane sastanke u Gradu Splitu i pruženu logističku i organizacijsku pomoć koja im je ponuđena.

Grad Split nije htio pristati na izmjene koje izlaze iz djelokruga obveza preuzetih Ugovorom, što se posebno odnosi na financijski dio. U Ugovoru s prethodnim vodstvom HTS-a bilo je predviđeno 990.000 kuna, a prema novom vodstvu obveze Grada trebale bi biti više od 3 milijuna kuna, što nije moguće prihvatiti, a o čemu su i obaviješteni, kao i o činjenici da je za svaki iznos veći od milijun kuna potrebna suglasnost Gradskog vijeća. Novo vodstvo HTS-a imalo je drugačiju viziju, planove i karakter ovog natjecanja, što su i potvrdili odbijanjem organizacije u Splitu.

– Zbog toga ćemo u narednom razdoblju razmotriti sve potrebne radnje za zaštitu interesa Grada Splita sukladno prethodno obavljenim aktivnostima temeljem postojećeg Ugovora Grada Splita i Hrvatskog teniskog saveza.Žalimo što HTS nema razumijevanja za Split kao tenisku metropolu kao i za činjenicu da se Split dosad nebrojeno puta dokazao u sportu i sportskim događajima, kako u organizaciji, tako i u bodrenju na velikim svjetskim natjecanjima. Ovom prilikom upućujemo našim tenisačima najiskrenije želje za uspjeh u predstojećem polufinalu Davis Cup susreta, rekli su iz Grada.

Podijeli, neka i drugi vide.
/* ]]> */