PLUS Split

Splitski HDZ: Mostu je dijagnosticirana kriza identiteta, samo bi rušili jer nisu u stanju graditi

Foto: PetarSkoric.com.hr

Nastavlja se sukob između splitskog Mosta i HDZ-a. Povod sukoba su Mostovi amandmani na proračun protiv kojih je glasao i Petar Škorić, čelnik HDZ-a Split, a među kojima se nalazila i obnova stadiona Poljud.

Već smo navikli na nebrojene paradokse Mostovih općinskih, gradskih i županijskih vijećnika i zastupnika u Hrvatskom saboru, vođenih prvenstveno demagoškim i populističkim motivima pri čemu ih vodi isključivo rušilački nagon. Znamo kako je Mostu dijagnosticirana kriza identiteta. Dva puta su htjeli biti oporba u vlasti, a njihovo sadašnje ponašanje, na žalost, podsjeća na sektu destruktivaca koji bi samo rušili jer nisu u stanju graditi – poručili su iz Gradskog odbora HDZ-a Split.

Spomenuli su kako su Mostovi vijećnici predlažu amandman za sanaciju krova stadiona Poljud, a na Gradskom vijeću Splita suprotstavljaju se ulaganju u isti stadion. Tvrde i da iniciraju sazivanje tematske sjednice o Park šumi Marjan, a istodobno glasuju protiv dodatnih sredstava za zaštitu Marjana.

Nisu podržali i glasovali su protiv sljedećih projekata: sanacije odlagališta Karepovac, uređenja Žnjanskog platoa, besplatnih udžbenika za splitske osnovnoškolce, novih autobusa, izgradnje stanova za zbrinjavanje hrvatskih branitelja, hospicija, većih rodiljnih naknada, dogradnje OŠ Pujanki, potpora osobama s invaliditetom, obnove 10 ambulanti na području županije, izgradnje centra čistog okoliša u Lećevici, izgradnje novih luka, nabavke nove opreme za vatrogastvo, itd.. – nabrojili su HDZ-ovci.

Dok se takva opcija ne promijeni, zaključiili su, bit ćemo osuđeni na paradoksalnu i bezglavu oporbu u obliku Mosta, koji se pozicionirao sa svojim rušilačkim i neargumentiranim diskursom duboko u političkoj hladovini, čime se na lokalnoj razini stavljaju uz bok sa strankom pametno.org, koja se po populizmu u Splitu već odavno etablirala.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */