Split

Split Smart parking: Postavljeno je 1250 od ukupno 1360 uličnih senzora

Od srijede 14. veljače, gradska tvrtka Split parking kao nositelj projekta za pametno ulično parkiranje, nastavlja s radovima na ugradnji inovativne senzorske tehnologije u sustav parkiranja i aktiviranja Smart Split parking aplikacije. U sklopu projekta postavljaju se senzori koji se ukopavaju u površinu parkirnog mjesta te njihovi radio komunikacijski uređaji.

Do sada je postavljeno 1260 od ukupno 1360 uličnih senzora, pomoću kojih korisnici u realnom vremenu na Google maps karti mogu vidjeti koja su parkirna mjesta slobodna a koja zauzeta, te gdje su parkirna mjesta za invalide. Putem Smart Split parking aplikacije dostupne na mobilnim uređajima (App Store i Google Play) moguće je vidjeti senzore za pametno ulično parkiranje koji su do sada postavljeni.

Od srijede do petka će se izvoditi radovi na postavljanju senzora za pametno ulično parkiranje na ovim lokacijama:

Trumbićeva obala: od Tomića stina po Matejušci do crkve sv. Frane.

Trg Franje Tuđmana: pokraj crkve sv. Frane.

Ulica Šperun: između palače Dešković i crkve sv. Frane.

– Radovi će se uglavnom izvoditi na dijelu parkinga, dok bi drugi dio ostajao u dnevnoj operativnoj funkciji. U slučaju  izrazito nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi će biti odgođeni, a javnost će biti pravovremeno obavještena. – poručuju iz Split parkinga.

Podijeli, neka i drugi vide.
/* ]]> */