Split

Split Smart parking: Postavljeno je 1250 od ukupno 1360 uličnih senzora

Od srijede 14. veljače, gradska tvrtka Split parking kao nositelj projekta za pametno ulično parkiranje, nastavlja s radovima na ugradnji inovativne senzorske tehnologije u sustav parkiranja i aktiviranja Smart Split parking aplikacije. U sklopu projekta postavljaju se senzori koji se ukopavaju u površinu parkirnog mjesta te njihovi radio komunikacijski uređaji.

Do sada je postavljeno 1260 od ukupno 1360 uličnih senzora, pomoću kojih korisnici u realnom vremenu na Google maps karti mogu vidjeti koja su parkirna mjesta slobodna a koja zauzeta, te gdje su parkirna mjesta za invalide. Putem Smart Split parking aplikacije dostupne na mobilnim uređajima (App Store i Google Play) moguće je vidjeti senzore za pametno ulično parkiranje koji su do sada postavljeni.

PLUS:  PREDANI KLJUČEVI // Na Rivi svečano otvoren Spli’ski krnjeval

Od srijede do petka će se izvoditi radovi na postavljanju senzora za pametno ulično parkiranje na ovim lokacijama:

Trumbićeva obala: od Tomića stina po Matejušci do crkve sv. Frane.

Trg Franje Tuđmana: pokraj crkve sv. Frane.

Ulica Šperun: između palače Dešković i crkve sv. Frane.

– Radovi će se uglavnom izvoditi na dijelu parkinga, dok bi drugi dio ostajao u dnevnoj operativnoj funkciji. U slučaju  izrazito nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi će biti odgođeni, a javnost će biti pravovremeno obavještena. – poručuju iz Split parkinga.

PLUS:  Druga Poduzetnička igraonica za djecu vrtićke dobi održana na Ekonomskom fakultetu

Podijeli, neka i drugi vide.
/* ]]> */