Split Život & Kultura Život

Split očekuje Dane volonterskog rada, organizatori su pripremili niz aktivnosti kojim pomažu kupnju uređaja Neurofeedback

Tradicionalna manifestacija Dani volonterskog rada, koja se ove godine održava 21. put u organizaciji Volonterskog centra Udruge „MI“ – Split, ove godine se obilježava 21. i 26. svibnja na dvije lokacije s iznimno zanimljivim sadržajem.

Manifestacija će biti otvorena konferencijom „Pokretačka snaga volontiranja“ koja će se održati u ponedjeljak, 21. svibnja 2018. u Gradskoj knjižnici Marka Marulića, Ul. slobode 2, od 10 do 12 sati. Na konferenciji sudjeluju mladi volonteri srednjoškolci koji će raspravljati o motivaciji za volontiranje i dobrobitima volontiranja, a svoje volonterske programe predstavit će i dvije škole. Četiri organizacije predstavljat će svoju koordinaciju velikim brojem volontera na volonterskim akcijama.

Dane volonterskog rada obilježit će i humanitarno-prodajna izložba uz prigodni zabavni program u Strossmayerovom parku (Đardinu) koja će se održati u subotu, 26. svibnja 2018., od 9 do 13 sati. Osnovna vrijednost ove tradicionalne manifestacije je solidarnost koja osnažuje pojedinačni trud različitih organizacija i osoba. Kao i prethodnih godina, novac od donacija pojedinih organizacija nakon samog događanja bit će usmjeren jednoj udruzi u potrebi. Odlukom savjeta Volonterskog centra Split, ove godine će donacije biti usmjerene Udruzi Dyxy, za kupnju uređaja Neurofeedback (NFB). Radi se o neinvazivnoj suvremenoj metodi stimuliranja oštećenih područja u mozgu, a koja se koristi kao jedna od vodećih metoda u ublažavanju smetnji čitanja i pisanja kod osoba s disleksijom. U kulturno-zabavnom programu događanja sudjeluju brojne udruge i javne institucije, ali i različite plesne skupine. Manifestacija Dani volonterskog rada organizira se u sklopu nacionalne kampanje Hrvatska volontira.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */