Split

Split: Nadbiskupijski stručni skup za vjeroučitelje u školi

Stručni skup za sve vjeroučitelje u školi na području Splitsko-makarske nadbiskupije održat će se u subotu 24. studenoga 2018. godine, u prostorijama Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu (Zrinsko-frankopanska 19), s početkom u 9 sati.

Tema stručnog skupa je: „Katolički vjeronauk u korelaciji s fizikom”. Organizator je Katehetski ured Splitsko-makarske nadbiskupije u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje – Podružnica Split te je obvezan za sve vjeroučitelje u školi u sklopu njihova trajnog usavršavanja.

Nakon molitve i uvodnih pozdrava, u 9.30 sati prof. dr. sc. Vuko Brigljević održat će predavanje „Prirodoslovno-znanstveni pristup postanku svijeta i čovjeka – pitanja i izazovi koji se postavljaju vjerniku”. Nakon tematske rasprave i stanke predavanje „Metafizika i fizika – sukob ili sklad različitih pristupa” održat će prof. dr. sc. Ivan Tadić u 12 sati. Potom je ponovno tematska rasprava i stanka nakon koje, u 13.30 sati, slijedi pedagoška radionica na temu „Govor o stvaranju u različitim godištima vjeronaučnog programa”.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */