Split

Splićanka Lucija Domić nosila hrvatsku zastavu na svečanom otvaranju Olimpijskih igara mladih

Foto: HRT

Spektakularnom svečanošću u središtu Buenos Airesa noćas su otvorene treće Olimpijske igre mladih (OIM), na kojima sudjeluje 36 hrvatskih sportašica i sportaša.

Premijerno u olimpijskoj povijesti svečanost otvaranja Igara održana je izvan stadiona, a jednako tako po prvi put u povijesti olimpizma na jednim Igrama pod okriljem MOO-a sudjeluje jednak broj sportašica i sportaša, po 2006 iz 206 država svijeta. U 12 natjecateljskih dana na OIM 4012 mladih olimpijaca i olimpijki odmjerit će sportsko umijeće u 241 natjecanju u 32 sporta.

Olimpijske igre mladih festival su sportskog nadmetanja, prijateljstva, zabave i dobre volje. Temeljna poruka im je zajedništvo, pa uslijed toga na svečanosti otvaranja nije bilo ni klasičnog mimohoda olimpijskih reprezentacija, nego su središnjom pozornicom prodefilirale samo izabrane stjegonoše iz svih država. Na predstavljanju Hrvatske nacionalnu trobojnicu nosila je Lucija Domić, 17-godišnja teakwondašica iz Splita.

Bila sam vrlo uzbuđena, za mene je to predstavljalo veliku čast i mogu reći da sam jako ponosna kao nositeljica hrvatske zastave na mojim prvim Olimpijskim igrama, izjavila je Lucija Domić.

U društvu predsjednika Međunarodnog olimpijskog odbora Thomasa Bacha i brojnih olimpijskih dužnosnika iz cijelog svijeta bio je i čelnik HOO-a Zlatko Mateša.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */