Split

SPLIĆANI GUŠTALI Badnjak je i ove godine na Prokurativama mirisao na tradiciju i bakalar

Badnjak je i ove godine na Prokurativama mirisao na tradiciju i bakalar. Glazbeno-gastronomska manifestacija „Splitu s ljubavlju“ okupila je brojne Splićane za koje su vrijedni kuhari pripremili 5 tisuća besplatnih porcija bakalara, a sve u režiji Grada Splita, Splitsko-dalmatinske i Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija.

U velikom loncu, čuvenoj „škverskoj teći“ promjera 2,6 metra, skuhano je preko 200 kilograma prvoklasnog bakalara i 500 kilograma krumpira. S kuhačom vješto je baratao i gradonačelnik Andro Krstulović Opara, a svojim je sugrađanima uputio božićnu i novogodišnju čestitku.„Ova tradicionalna akcija koju je započeo moj prethodnik i gradonačelnik kojeg se uvijek rado sjećamo, pokojni Zvone Puljić, je gesta koja je puno više od dijeljenja bakalara. Ovo je nešto osobno, emotivno jer se suosjećamo s ljudima koji nisu došli samo radi bakalara, nego i iz potrebe.

U nadi i želji da nam sljedeća godina bude puna zdravlja, sriće i što manje potrebitih, želim svima sritan Božić i uspješnu Novu 2019. godinu“, poručio je gradonačelnik izrazivši pri tome i zadovoljstvo brojnim pokrenutim gradskim projektima u godini na izmaku.

„Gamelice“ s toplim bakalarom dijelili su danas i župan Blaženko Boban, predsjednik Županijske skupštine Petroslav Sapunar, zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović Tomaš, gradski vijećnici te mnogu uglednici iz javnog života grada pod Marjanom. Vrijedi podsjetiti da su „škversku teću“ prije točno 12 godina napravili meštri „Brodosplita“, a po nalogu tadašnjeg gradonačelnika Zvonimira Puljića i šefa Saveza kuhara mediteranskih i europskih regija, velikog meštra od kužine Mira Bogdanovića.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */