PLUS Split

ŠKORIĆ: Gdje je kraj netoleranciji i mržnji koju širi gospodin Puljak?

Ivica Puljak iz stranke Pametno komentirao je danas izjavu čelnika MOST-a, Bože Petrova, da se gay parovima ne bi smjelo dopustiti posvajanje djece. Njegov stav izazvao je različite reakcije, a među njima i onu saborskog zastupnika i predsjednika splitskog HDZ-a Petra Škorića.

Škorić je tako optužio Puljka da već određeno vrijeme političke stavove izražava kroz propagiranje ograničavanja građanskih sloboda, ljudskih prava i da sada praktično javno poziva na linč-

Danas smo imali priliku pročitati novi nastavak serijala „Život i društvo po mjeri Ivice Puljka”. Iako za samog sebe voli istaknuti kako je liberalna osoba, da nije istaknut njegov potpis, prosječna osoba bi stekla mišljenje kako se radi o dorađenom pamfletu iz doba fašizma ili nacizma u kojemu još jednom ističe diobu na „svijet i polusvijet”, a osoba koja prosuđuje tko pripada tom polusvijetu je upravo on ( i njegova supruga). Već određeno vrijeme političke stavove Ivica Puljak izražava kroz propagiranje ograničavanja građanskih sloboda, ljudskih prava, a sada praktično javno poziva na linč (nadam se samo politički) – mišljenja je Škorić koji podsjeća da je sve počelo s vrijeđanjem i omalovažavanjem, a sada je došlo do otvorenih prijetnji.

Pitam se gdje je kraj netoleranciji i mržnji koju širi gospodin Puljak? Već dugo u politici nisam čuo izraz „eliminacija”, a upravo on sada u njemu ustraje i prijeti neistomišljenicima. Eliminacija je potrebna – eliminacija mržnje, omalovažavanja, ograničavanja sloboda pod krinkom borbe za slobodu i svega negativnoga u političkom prostoru, a nažalost sve to čujemo upravo iz njegovih usta. A koga želi „eliminirati”? Političare poput Bože Petrova i znanstvenike i publiciste poput Ivice Šole i Nina Raspudića? – pita se Škorić i tvrdi da se ovakvim opasnim tvrdnjama treba stati na kraj i zato apelira na medije da upitaju gospodina Puljka za pojašnjenje navedenih zastrašujućih i opasnih izjava.

Također pozivam i očekujem reakciju od Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje čiji je gospodin Puljak zaposlenik, kao i da o navedenim izjavama bude upućena i organizacija CERN s kojom gospodin Puljak surađuje. Također, pozivam sve nadležne institucije i udruge za reakciju i osudu govora mržnje, a u prvom redu ravnatelje osnovnih škola da ovo uzmu u obzir prije nego gospodinu Puljku sljedeći put dopuste da našoj djeci drži predavanja. U međuvremenu je dotični gospodin očito spoznao razmjere svoje izjave, pa je objavu izmijenio, ali srećom ista je ostala već zabilježena u javnom prostoru, a bojim se i u njegovoj glavi – zaključio je Škorić.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */