PLUS Dalmacija

Sinjski SDP poziva na preuzimanje odgovornosti: Ako to ne možete, raspišite nove izbore!

Obzirom na aktualnu političku situaciju u Gradu Sinju, SDP Sinja uputio je priopćenje za medije kojim traže preuzimanje odgovornosti nove većine u Gradskom vijeću ili pak raspisivanje novih izbora.

SDP Sinja drži da bi nova većina u Gradskom vijeću trebala što prije preuzeti odgovornost za vođenje Grada. U tom smislu, namjeravamo podržavati sva rješenja koja će ići u pravcu boljitka Grada Sinja i njegovih građana. Ukoliko se to ne dogodi, smatramo poštenim da se raspišu novi izbori i da građani budu oni koji će dati svoj konačni sud o dosadašnjem načinu upravljanja Gradom – poručuju iz sinjskog SDP-a.

Nakon nešto manje od godinu dana, pokazalo se da koalicija Nezavisne liste dr. Jadrijevića i MOST-a nije funkcionirala niti je ponudila građanima Sinja rješenja za nagomilane probleme. Ovakav rasplet bio je i očekivan obzirom da su, sada već bivši partneri, obostrano ušli u koalicijske odnose s velikom dozom zadrške i nepovjerenja – ističu u SDP-u i dodaju da je javna tajna da skoro nikada nisu imali zajedničke koordinacije i dogovore niti oko vođenja sjednica Gradskog Vijeća, a niti oko zajedničkog nastupa u rješavanju važnih projekata od interesa za Sinj.

Dakle, uzrok ne funkcioniranja predstavničke većine, trebaju tražiti unutar odnosa koji su sami gradili u okviru te iste “većine”. Poglavito radi toga su sjednice Gradskog vijeća bile maratonske te trajale i po nekoliko dana. U takvom ozračju vođenja Grada, problemi građana su se dodatno uvećali, a na što smo mnogo puta upozoravali. Kao jedan od najnovijih gorućih problema ističemo činjenicu da sve više roditelja iz Sinja i okolice ne može upisati djecu u vrtić ili bivaju odbijeni prilikom upisa. Stoga cijenimo dosljednost kolega iz MOST-a koji nisu željeli pod svaku cijenu održati se na vlasti te prijeći preko očitih nepravilnosti izvršne vlasti vezanih uz javnu nabavu za Interpretacijsko edukacijski centar Sinjska alka s parkiralištem – poručuju iz SDP-a.

S poštovanjem,
Predsjednik

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */