Hrvatska

Sindikat učitelja prosvjeduje ispred Ministarstva znanosti i obrazovanja

Sindikat hrvatskih učitelja danas organizira prosvjed ispred Ministarstva znanosti obrazovanja. Traže sklapanje kolektivnog ugovora, a ne, kako kažu, jednostrane odluke Vlade.

Vlada će danas donijeti odluku o primjeni materijalnih prava, ali kolektivni ugovor nisu samo materijalna prava, izjavila je za HRT predsjednica sindikata Sanja Šprem.

Tražimo nastavak kvalitetnih pregovora, ugovaranje boljih materijalnih prava obzirom na rast BDP-a i veću zaštitu zaposlenika u sustavu osnovnih škola – što se isključivo može kolektivnim ugovorom, istaknula je predsjednica Hrvatskog sindikata učitelja.

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak izišla je među učitelje kako bi čula njihove zahtjeve i postoje li neki drugi prijepori oko kojih moraju naći zajednički jezik. Potvrdila je kako su u tijeku pregovori o kolektivnom ugovoru za sve učitelje i nastavnike te kako kroz dva, tri tjedna očekuje završetak procesa. Istaknula je kako je na današnjoj sjednici Vlade donesena odluka o produženju materijalnih prava za sve učitelja osnovnih i srednjih škola. Do sada je održano 10 sastanaka i osam radnih skupina. Ne vidim da je ovdje monolog, već dijalog, naglasila je.

Podijeli, neka i drugi vide.
/* ]]> */