Dalmacija

Šibenski SDP-ovci predali gradskoj upravi službeni zahtjev za pristup informacijama o financiranju grada

Šibenski SDP-ovci predvođeni predsjednikom Tončijem Restovićem kažu da gradska uprava nije reagirala na njihove molbe izrečene prošlog tjedna da građane upoznaju sa stanjem gradskih financija pa je danas gradski vijećnik Joško Šupe predao i službeni zahtjev gradskim vlastima o tim pitanjima.

Priopćenje koje potpisuje Tonči Restović prenosimo u cijelosti:

– S obzirom da Gradska uprava nije reagirala na naše molbe da građanke i građane Šibenika upoznaju sa stanjem gradskih financija, već su u svom priopćenju naveli da „grad Šibenik nastavlja odgovorno financijski poslovati te ispunjavati sve svoje financijske obaveze“, danas je Joško Šupe, naš gradski vijećnik, predao Gradskoj upravi zahtjev za pristup informacija u kojem tražimo sljedeće podatke:

1.       Koliki iznos zakonskih zateznih kamata je Grad platio u prošloj godini, a koliko ukupno u razdoblju od 2013. – 2017. Godine

2.       Koliki je iznos dospjelih, a neplaćenih obaveza Grada na današnji dan

PLUS:  Zbog kvara Stomorska i Nečujam bez vode sve do večeras

3.       Koliko iznosi ukupan akumulirani proračunski minus od 2013. – 2017. godine

Stanje financija Grada Šibenika je od iznimne važnosti, a prvi korak ka odgovornom poslovanju je suočavanje sa problemom. Nadamo se da ćete i ova naša pitanja, kao i naše ukazivanje na ovaj problem, shvatiti dobronamjerno, jer odgovorno, uspješno i profesionalno upravljanje gradskom blagajnom donosi kvalitetniji život svim Šibenčankama i Šibenčanima, piše u priopćenju šibenskog SDP-a.

PLUS:  Požar u Njivicama podmetnuo je 69-godišnjak, prijeti mu do pet godina zatvora

 

Podijeli, neka i drugi vide.
/* ]]> */