Split

SDP Split traži potporu za održavanje tematske sjednice o Marjanu

Klub vijećnika SDP-a u Gradskom vijeću Splita zatražit će potporu kolega iz drugih stranaka za Prijedlog za održavanje tematske sjednice o Park-šumi Marjan, za koju se predlaže dnevni red:

1. Izvješće o provedbi zaključaka tematske sjednice Gradskog vijeća Grada Splita o Park-šumi Marjan održanoj 4. travnja 2018. godine;

2. Izvješće o provedbi Godišnjeg programa zaštite, održavanja, očuvanja, promicanja i korištenja Park-šume Marjan za 2018. godinu;

3. Izvješće o stupnju oštećenosti šume te priprema i provedba aktivnosti radi sprječavanja širenja i suzbijanje štetnih organizama , pogotovo mediteranskog potkornjaka, u Park-šumi Marjan.

– S obzirom na značaj problema širenja štetnih organizama, pogotovo mediteranskog potkornjaka, u Park-šumi Marjan, nužno je na tematskoj sjednici Gradskog vijeća na transparentan način iznijeti sve činjenice o situaciji, te provesti argumentiranu raspravu o aktivnostima koje treba poduzeti, pogotovo s obzirom na to da su dionici javno iznijeli bitno različite stavove o provedbi potrebnih aktivnosti – poručio je Goran Kotur, predsjednik SDP-a Split i predsjednik Kluba vijećnika SDP-a.

– Predlažemo da na sjednicu budu pozvani svi relevantni dionici, uključujući predstavnike Javne ustanove za upravljanje Park-šumom Marjan, udruga civilnog društva poput Društva Marjan i udruge Sunce, uključujući i Inicijativu Naš Marjan, Splitsko-dalmatinske županije, Hrvatskih šuma, Hrvatskog šumarskog instituta, Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva zaštite okoliša i energetike – dodao je.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */