PLUS Split

SDP-OVAC PROZVAO OPARU ZBOG ADVENTA: Ovo je blamaža, sablasno prazna Riva sve govori

Službeno je završio Zimski akvarel u Splitu. Na cijelu manifestaciju osvrnuo se predsjednik Vijeća GK Blatine-Škrape Davor Matijević.

U objavi naslovljenoj “Gradonačelniče, tko je kriv za fijasko Adventa?” opominje gradsku vlast da je Advent podbacio, a brojni Splićani su božićni duh potražili u Zagrebu. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

– Nikad tužnije nije grad izgledao za vrijeme božićnih blagdana kao ove godine i nikad nisam imao veću želju da Advent i vrijeme tzv. kućica prođe što prije kako bi blamaža završila što ranije. Sablasno prazna riva kao podsjetnik da je prošlo vrijeme stihijske organizacije i da nije dovoljno staviti nekoliko drvenih baraka na rivu da bi gradu dali života i sadržaja. Predugo je i trajalo s obzirom da se godinama crpila priča koja je pokrenuta Adventilacijom, a da se u međuvremenu nije nadograđivala i prilagođavala trendovima.

Ne tako davne 2012. stvoren je đir koji je ove godine i službeno završen. U želji da se osjeti božićni duh Splićanima nije bilo teško potegnuti ni do Zagreba kako bi se proveli jer tu zabavu nisu imali kod kuće. I dok se drugi gradovi prilagođavaju trendovima, u Splitu je stihija jedini trend. Tako nam se stihijski dogodio turizam, tako nam se stihijski razvija grad, a stihijski i prebacujemo kolodvore i donosimo prometna rješenja. Jedino smo stihiji dosljedni i vjerni, čak i kad nam se ona redovito poput bumeranga obije o glavu. Nadam se da će gradonačelnik i gradska vlast napraviti analizu gdje su pogriješili i dobro se pripremiti za iduću sezonu.

Split treba biti svjetska destinacija koju će gosti odlučiti posjetiti i van ljetnog perioda, a nama se događa da nismo u stanju zadržati ni naše sugrađane. Razmislite dobro ili prepustite organizaciju nekom tko će znati iskoristit naše potencijale. Dovedite nekog svjetskog DJ-a, organizirajte party, poboljšajte gastro ponudu, dovedite svjetski poznate izvođače… Možda organizacija koncerta Simple Mindsa pomogne!? – napisao je.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */