Svijet

Schulz odstupio s mjesta predsjednika njemačkih socijaldemokrata

Martin Schulz podnio je ostavku na funkciju predsjednika Socijaldemokratske stranke Njemačke (SPD). Predsjedništvo stranke jednoglasno je za kandidatkinju za predsjednicu stranke predložilo aktualnu predsjednicu socijaldemokratskog zastupničkog kluba Andreu Nahles.

SPD-u je potrebna organizatorska, kadrovska i programska obnova. Sa svojim odricanjem od pozicije predsjednika stranke ali i s mojom odlukom da ne budem članom budućeg savezne vlade, želim pridonijeti tomu da se SPD sada počne baviti onim što stoji u koalicijskom ugovoru, zaključio je Schulz.

PLUS:  SLOVENIJA // Za predsjednika Slovenije kandidiralo se više žena nego muškaraca

Nahles bi za predsjednicu stranke trebala biti izabrana na izvanrednom stranačkom kongresu 22. travnja. Do tada bi funkciju predsjednika stranke trebao obnašati član predsjedništva Olaf Scholz.

Martin Schulz je na položaj predsjednika SPD-a došao prije godinu dana i u prvim mjesecima je slovio kao netko tko će stranku izvući iz dugogodišnje krize.

PLUS:  Potonuo tanker koji je gorio u Istočnom kineskom moru

Članstvo SPD-a mora do kraja mjeseca glasovanjem odlučiti o tome treba li stranka ući u novu koaliciju s demokršćanskom Unijom CDU/CSU.

Podijeli, neka i drugi vide.
Tagovi
/* ]]> */