PLUS Dalmacija

Rotvajler izgrizao trogodišnjaka kod Šibenika, otac ga spasio u zadnji tren

foto: ilustracija

S RANOM od ugriza rotvajlera ispod desne lopatice, u šibenskoj bolnici, na dječjem odjelu, leži trogodišnjak koji je preživio napad psa na božićno poslijepodne, kada je s majkom i ocem izlazio iz kafića u središtu Ražnja, piše Slobodna Dalmacija.

“Evo, upravo smo supruga i ja u bolnici kod sina. Nadamo se kako će ga danas otpustiti kući jer je gotova terapija antibiotikom. Velika sreća je što mi sinu nisu probijena pluća jer ga je donekle zaštitila debela zimska odjeća”, kazao je dječakov otac Marin.

Sve se dogodilo oko 17.30 na sam Božić, doslovno na ulazu u kafić, gdje je bračni par sa sinom i prijateljima te svojim malim psom došao popiti kavu.

“Kad smo izlazili iz kafića, vidjeli smo ispred dva rotvajlera kako šetaju bez brnjice i povodca. Oni su se, čim su nas ugledali, zaletjeli prema nama te smo krenuli natrag u unutrašnjost kafića da se zaštitimo. Međutim, supruga mi, ulazeći, nije stigla zatvoriti vrata te se jedan rotvajler bacio na našeg sina starog tri godine i četiri mjeseca, a drugi na našeg psića. Sina mi je pas bacio na pod na prsa i počeo ga trgati. Ja sam se bacio na psa i povlačio ga sa sina. Priskočio je tada i vlasnik kafića i pomogao mi te smo uspjeli otrgnuti psa s djeteta. Odmah smo išli na Hitnu u Šibenik”, prepričao je dječakov otac.

Vlasnik priznao napad

Vlasnik rotvajlera kaže kako se nije radilo o napadu dva psa, već da je za ugriz odgovorna samo njegova kuja rotvajlerica.

“Moja kuja rotvajlerica krenula je na njihova psa, ne na dječaka, otrgla se mom sinu koji ju je vodio na povodcu. Mislim da se ozlijeđeni dječak našao između nje i njihova psa, na kojeg je krenula. Kažem vam stvarno kako je samo ona krenula prema njima, ni jedan moj drugi pas”, rekao je.

Zbog napada na dijete i psa, vlasnik dva rotvajlera koji su na Božić ostavljeni bez nadzora u Ražnju kod Rogoznice, prekršajno će odgovarati.

Dječak proveo dva dana u bolnici

“Utvrđeno je kako su majka i dijete zajedno sa psom bili u jednom kafiću u Ražnju, a kad su izlazili, primijetila su ih dva rotvajlera koje je vlasnik ostavio bez nadzora na javnoj površini. Jedan od rotvajlera napao je psa, a drugi dijete kojemu su u službi Hitne pomoći konstatirane lakše ozljede. Bit će obaviještena i veterinarska inspekcija”, rekla je Sanja Baljkas, ovlaštena policijska službenica za odnose s javnošću PU šibensko-kninske.

Ravnateljica šibenske bolnice Sanja Jakelić je za portal ŠibenikIN potvrdila da je dječaku pomoć pružena na odjelu Hitne pomoći, a nakon dva dana provedena na dječjem odjelu, u prisutnosti roditelja pušten je kući.

Dijete je zadobilo lakše tjelesne ozljede, odnosno jedan ugriz na predjelu leđa.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */