Hrvatska

Roditelji traže ostanak dr. Bahtijarevića, Kujundžić se poziva na statut bolnice

Ministar zdravstva Milan Kujundžić prokomentirao je u četvrtak uoči Vladine sjednice peticiju roditelja djece liječene u zagrebačkoj Klinici za dječje bolesti, koji se protive odlasku s dužnosti v. d. ravnatelja Zorana Bahtijarevića, rekavši kako se pri odabiru ravnatelja neke ustanove trebaju poštivati propisi, odnosno statut bolnice.

Sve je to demokratski, a statuti su nešto što je na razini svih sveučilišnih bolnica, pa tako i u Klaićevoj. Statuti se ne mijenjaju prema pojedincu, mislim da se o svemu može raspravljati, i o hrvatskom Ustavu, a kamoli ne o nekom pravilniku ili statutu neke bolnice, ali ne pojedinačno nego na razini svih bolnica, rekao je Kujundžić.

Bahtijarević, naime, prema važećem Statutu klinike u Klaićevoj ne zadovoljava uvjete za ravnatelja jer nema status docenta ili profesora, a Ministarstvo zdravstva nije odobrilo zatražene izmjene Statuta kako bi se Bahtijarević, kojeg roditelji peticijom podržavaju, mogao javiti na natječaj.

Roditelji koji su pokrenuli peticiju da Bahtijarević ostane na čelu Klaićeve bolnice, u obrazloženju koje su poslali medijima kažu između ostalog kako “svi roditelji i pacijenti koji su imali prilike susresti se s njim, za njega imaju samo riječi hvale”. Nabrajajući što je sve obnovljeno i opremljeno u njegovo vrijeme, navode da “velik čovjek” s mjesta ravnatelja odlazi zbog formalnosti.

Kao roditelji koji su se u Klaićevoj bolnici susreli s dobrotom i predanim radom ovog čovjeka, doktora i ravnatelja, odlučili smo pokrenuti inicijativu prikupljanja potpisa podrške, kao apel ministru Milanu Kujundžiću da se ne odrekne ravnatelja koji je u kratkom roku od Klaićeve kao bolnice slučaj napravio uzornu kliniku u kojoj djeca i roditelji osjećaju sigurnost. Je li najbitnije da Klaićevu bolnicu vode uspješni ljudi koji znaju svoj posao ili profesori i docenti, premda u cijelom svijetu bolnice obično vode sposobni menadžeri?, pitaju roditelji.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */