PLUS SPORT Rukomet

RK Balić-Metličić viceprvak Hrvatske, Mateo Maraš najbolji

Rukometni klub s Gripa koji vode dvojica proslavljenih Splićana Ivano Balić i Petar Metličić ostvario je novi veliki uspjeh. Na prvenstvu Hrvatske u Umagu, nakon velike borbe u finalu, RK Balić-Metličić osvojio je drugo mjesto izgubivši od PPD Zagreba s 24:19.

Kadeti RK Balić-Metličića koje su s klupe vodili Ivano Balić i Dalibor Anušić okrunili su se srebrnim medaljama i još jednom potvrdili kako u Splitu rukometne mladosti ne nedostaje. Talentirana generacija igrača rođenih 2000. godine drugo je mjesto osvojila igrajući među osam najboljih klubova u Hrvatskoj. Kadetska liga, koja inače broji 24 kluba kao da je rezervirana za RK Balić Metličić koji je već 4 puta osvajao medalje na prvenstvu Hrvatske. Akademija s Gripa u okvirima rukometnih natjecanja za mlađe kategorije pripada samom vrhu rukometnog sporta. Naime, u posljednjih 8 godina Splićani su redoviti na prvenstvima Hrvatske, i u samom su vrhu uz PPD Zagreb, Zamet iz Rijeke, Dubravu i Karlovac. Ako se zna da su navedeni klubovi redom premijerligaši nije teško zaključiti kako Balićeva i Metličićeva ideja itekako vrijedi.

U splitskom klubu ne kriju zadovoljstvo što se nastavlja tradicija dobrog i stručnog rada, a djeca iz splitskog kluba potvrđuju kako su sposobni usvajati znanja koja na njih prenose sjajni mladi stručnjaci. S kadetima rade Pero Metličić, Dalibor Anušić, Ivano Balić i Venio Losert, velika imena hrvatskog rukometa, osvajači brojnih medalja za Hrvatsku, koji očito svojim naporima stvaraju nove mlade talente splitskog sporta.

U Umagu nije bilo trenera kadetske ekipe Metličića, morao je propustiti prvenstvo zbog privatnih obveza, ali slavni kapetan Hrvatske nije krio zadovoljstvo.

Ovo je nagrada svima u klubu, ponovno smo na postolju i sigurno će nam ovaj rezultat pomoći da i drugim generacijama pokažemo put i način kako se dolazi do uspjeha. Naš klub je malen i skroman, ali istovremeno i velik, jer po rezultatima u mladim kategorijama uz rame smo velikim hrvatskim prvoligašima – kazao je Metličić.

Splićanima je zadovoljstvo, osim drugog mjesta, donijela i titula njihovog kadetskog reprezentativca Matea Maraša, koji je s 34 postignuta gola bio prvi strijelac prvenstva i izabran je u najbolju sedmorku prvenstva

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */