SPORT Sport+

RAGBI // REGIONALNA LIGA // U posljednjem kolu odluka o prvaku

Regionalno natjecanje ragbijaša donosi nam još jedan vrlo uzbudljiv i dramatičan sportski vikend. Obje  dalmatinske momčadi  u posljednjem kolu gostuju i obje  imaju priliku  osvojiti titulu regionalnog prvaka. Prva će na teren istrčati momčad  Dalmacije. Selekcija sastavljena od igrača RK Sinja i Makarske Rivijere  u subotu gostuje kod RK Čelik.

U slučaju pobjede, momčad Dalmacije će preteći Nadu na prvenstvenoj  ljestvici te s nestrpljenjem iščekivati  ishod susreta ZRS – Nada koji se igra dan kasnije. Oba susreta biti će vrlo otvorena s neizvjesnim ishodom. Nada i Dalmacija moraju ići na pobjedu jer im samo pobjeda osigurava naslov prvaka.

Dvije domaće momčadi RK Čelik i selekcija ZRS eventualnom pobjedom neće bitno promijeniti svoju  poziciju na ljestvici ali mogu značajno  utjecati na vrh ljestvice. Pred svojom publikom sigurno će željeti ispraviti propuste napravljene tijekom ovogodišnjeg natjecanja.

To se posebno odnosi na momčad ZRS za koju pouzdano znamo da može pružiti puno više u regionalnom natjecanju. Ako tome dodamo začine u obliku tradicionalnog rivalstva očekuje nas zaista uzbudljiv kraj regionalnog natjecanja.  Nik Jurišić, voditelj  momčadi ZRS, za susret s Nadom neće imati na raspolaganju iskusne igrače skupa  Marka Buljanovića, Marijana Slavičeka, Nevena Crnobrnju i Ervina Bljaića koji su se nakon finala PH oprostili od aktivnog igranja.

Ipak, kada u Zagreb dolazi Nada uvijek nastupa „opsadno stanje“  te su igrači maksimalno motivirani da „skinu“ velikog rivala. Tijekom jeseni to im je uspjelo nekoliko puta. S druge strane  splitska momčad pokazala je svoju moć u finalu PH  superiorno zadržavši titulu u svojim rukama.

Treneri Nade, Mate Borozan i Ivan Rešetar, pripremajući momčad  za susret s selekcijom  ZRS nisu dozvolili razgovor o bilo kakvim  matematičkim kalkulacijama. U Zagrebu ih dočekuje respektabilna momčad motivirana da još jednom uzme „skalp“ prvaku. Od svojih igrača očekuje da kao u finalu PH susret odigraju maksimalno angažirano i koncentrirano. Najsigurniji i najslađi hod  do titule je pobjeda nad  velikim rivalom.

Slično razmišljanje ima i dvojac Grčić, Lovreta koji pripremaju momčad Dalmacije za gostovanje u Zenici. Kapetan reprezentacije u posljednjem ciklusu utakmica EP, Marko Grčić nam je rekao:

– Mi se pripremamo da pobijedimo u susretu u Zenici. Momčad Čelika uvijek je bila neugodan protivnik na svom terenu ali mi želimo dati sve od sebe i ostaviti nas u trci za regionalnog prvaka.  Na nama je da učinimo svoje te čekamo ishod susreta u Zagrebu.

Podijeli, neka i drugi vide.
Tagovi
/* ]]> */