PLUS Dalmacija

Provjerite lokacije postavljanja senzora za pametno ulično parkiranje

U sklopu projekta pametnog parkiranja postavljaju se senzori koji se ukopavaju u površinu parkirnog mjesta te njihovi radio komunikacijski uređaji. Do sada je postavljeno 1342 od ukupno 1468 uličnih senzora, pomoću kojih korisnici u realnom vremenu na Google maps karti mogu vidjeti koja su parkirna mjesta slobodna a koja zauzeta, te gdje su parkirna mjesta za invalide. Putem Smart Split parking aplikacije dostupne na mobilnim uređajima (App Store i Google Play) moguće je vidjeti sve postavljene senzore za pametno ulično parkiranje.

PLUS:  U subotu navečer u Splitu teško ozlijeđen 34-godišnjak: zadobio prijelom čeljusti i potres mozga, policija istražuje što mu se dogodilo

Radovi na postavljanju senzora za pametno ulično parkiranje će se u srijedu i četvrtak odvijati na lokaciji Stobreč, a u petak u Ulici bana Jelačića, pokraj Prokurativa.

Gradska tvrtka Split parking kao nositelj projekta, ugradnjom preostalih 126 uličnih senzora, u planiranom roku će završiti s radovima na uvođenju inovativne senzorske tehnologije u sustav parkiranja i njihovih aktiviranja u Smart Split parking aplikaciju.

PLUS:  PROSVJED U SPLITU // DOSTA JE! // Ne damo naše domove! Bit ćeš opet Hrvatska!

Split parking i grad Split ovim projektom aktivno kreću u primjenu ‘Smart City’ projekta omogućavajući svojim građanima niz efikasnih i jednostavnih rješenja za ugodniji život.

Podijeli, neka i drugi vide.
/* ]]> */