PLUS Split

Prometovi autobusi u ponedjeljak neće voziti 10 minuta, evo i zašto

Sindikalisti Prometa za ponedjeljak u podne spremaju tiskovnu konferenciju na kojoj će upozoriti na svoj nezavidan položaj i zakone koji ih nedovoljno štite.

Obustavit će i promet na deset minuta. Reakcija je to sindikata na posljednji, izrazito brutalan napad, razbojničku pljačku koja se sinoć dogodila njihovom kolegi na splitskom Lovrincu.

O zahtjevima koji će u ponedjeljak iznijeti sindikalisti pojedinačno još nisu spremni govoriti, kazat će sve o tome za koji dan, a još se traži i mjesto na kojoj će održati konferenciju. Razmišlja se o lokacijama ispred policije, suda i bolnice.

Sinoć je na Lovrincu u autobusu napadnut vozač Prometa. Dvojica maskiranih mladića nasrnuli su na njega jer im nije htio dati novac. U hrvanju su ispali van autobusa, jedan mladić je vozača udario šipkom ili palicom. Od udarca u glavu čovjek je nakratko izgubio svijest. Razbojnici su se dokopali novca i njegovih osobnih stvari i pobjegli.

Vozač je završio u splitskoj bolnici na šivanju glave. Dobio je nekoliko šavova na zatiljku. Nalazi se na kućnoj njezi. Pretrpio je veliki šok.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */