PLUS Dalmacija

Prolux: “Odbijamo svaku odgovornost zbog rušenja rasvjetnih stupova u Splitu”

Iz tvrtke Prolux d.o.o,. koja je izabrana za privremenog koncesionara za održavanje javne rasvjete u Splitu, uputili su priopćenje u kojem su poručili da od prvog dana uvođenja u posao trpe napade i iznošenje neistina na njihov račun i da kategorički odbijaju svaku odgovornost zbog rušenja rasvjetnih stupova zadnjih godina po gradu.

Istaknuli su da prilikom primopredaje poslova na održavanju javne rasvjete nisu dobili nikakvu tehničku dokumentaciju o stanju stupova i drugih elemenata javne rasvjete (osim pristupa GIS-u gdje se vide samo pozicije stupova i rasvjetnih mjesta) niti neki drugi dokaz o njihovoj ispravnosti i sigurnosti.

Na žalost, svjedoci smo i padanja rasvjetnih stupova, a po javno iznesenim podacima od strane gradskog savjetnika za javnu rasvjetu, navodi se brojka od čak dvanaest stupova koji su pali ove i prethodnih godina. Stoga očekujemo da se u što kraćem roku angažiraju ovlašteni stručnjaci i institucije koje su zakonom ovlaštene da mogu vršiti ispitivanja stupova i druge opreme u sustavu javne rasvjete te da se napokon izradi tehnička dokumentacija i elaborat o stvarnom stanju stupova i druge opreme javne rasvjete Splita – stoji u priopćenju tvrtke Prolux.

Dodali su i da s velikim zanimanjem i pozornošću očekuju odgovor na vijećničko pitanje postavljeno na sjednici krajem siječnja o nesrazmjeru troškova u sustavu održavanja javne rasvjete Grada Splita. Naglasili su i kako zapošljavaju 73 djelatnika te da su posao preuzeli u travnju 2017., kao i da je postupak za izbor novog koncesionara u tijeku.

Sve intervencije i zahvate na sustavu javne rasvjete izvodimo po nalozima gradske uprave, te žurno postupamo po dojavama građana i stojimo na usluzi građanima 24 sata dnevno, svih 7 dana u tjednu. Tvrtka Prolux d.o.o. i njeni djelatnici odgovorno i savjesno obavljaju povjerene poslove, a iznošenje neistina svakodnevno šteti ugledu i poslovanju tvrtke. U cilju zakonitog postupanja i transparentnosti poslovanja, tvrtka Prolux d.o.o. je spremna sve relevantne podatke iznijeti pred svim nadležnim pravosudnim institucijama RH, jednako kao što i očekujemo da su na to spremni i svi oni koji su prije nas obavljali ovakve i slične poslove – zaključili su na kraju priopćenja.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */