Dalmacija

U procesiji u Sinju deseci tisuća vjernika // Barišić: Politikanski se gleda samo na rejting svoje stranke

U blagdanskoj procesiji u povodu svetkovine Velike Gospe, koja je krenula prije podne ispred crkve Gospe Sinjske u Sinju, sudjeluje više desetaka tisuća vjernika među kojima mnogi, kao znak žrtve, hodaju bosi.

Procesiju je predvodio nadbiskup splitsko-makarski Marin Barišić, koji je nakon završetka predvodio i misno slavlje u Sinju. Tijekom propovijedi Barišić se osvrnuo na aktualne probleme te upozorio na politikanstvo i mlade koji odlaze iz Hrvatske.

– Naša Domovina za kojom su tolike generacije čeznule, a mnogi svoje živote položili, nalazi se u ozbiljnoj krizi između odlaska iz Domovine i napuštanja doma – pojava rastave, istaknuo je Barišić koji je kazao kako je došlo vrijeme je da nas ne dijele, već ujedine naše unutarnje poteškoće.

– Katastrofa je kada nam vatra ugrozi naselja i proguta maslinike. Ali je još opasnije i žalosnije gledati kako neodgovorno izazivamo požare kojima se „spaljuju“ mogući zajednički programi općeg dobra. Kada sam na vlasti mislim jedno, ali kada sam u oporbi imam drugu varijantu. Nažalost, politikanski se gleda samo na rejting svoje stranke. ‘Ja i moja stranka’ nije Hrvatska. Hrvatska smo svi zajedno – kazao je nadbiskup Marin Barišić.

Sliku Čudotvorne Gospe Sinjske u procesiji naizmjence nose vjeroučitelji, časne sestre, bogoslovi, alkari, predstavnici braniteljskih udruga, predstavnici hitne medicinske pomoći, predstavnici hrvatske vojske i policije

Među sudionicima procesije bio je i župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban, ujedno izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića. Ovogodišnje blagdanske svečanosti u Sinju održavaju se pod motom “Veliča duša moja Gospodina”.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */