U kužini

Pripremite izvrsne krekere s medvjeđim lukom

Foto:sirovahrana.hr

Medvjeđi luk je biljka koja intenzivno miriše na češnjak, osobito ako se protrlja ili zgnječi u ruci.

Mladi i sočni listovi ubrani tijekom proljeća pripremaju se kao špinat (često uz dodatak listova koprive), koriste kao ukusan dodatak salatama, umacima, varivima, juhama, jelima od ribe i mesa. Od njih se pripremaju sirni namazi, omleti, rižota, okruglice sa sirom i njoke, popećci. Dodaju se u nadjev za pite, palačinke i jastučiće od tijesta. Lukovice se mogu kiseliti, a nezreli trodjelni plodovi, ubrani početkom ljeta, koriste se kao pikantan začin i često se nazivaju „kapare medvjeđeg luka“. Cvjetovi služe kao dekoracija, a cvjetni pupoljci se također mogu kiseliti.

Mi Vam donosimo recept za ukusne krekere od medvjeđeg luka!

Sastojci:

  • 3 mrkve
  • 1 šalica sjemenki suncokreta, namočenih 4 sata
  • 1 šalica lana
  • 1 šalica medvjeđeg luka
  • Začini: sol, kurkuma, crvena paprika

Sve sastojke stavite u blender i miksajte do željene konzinstencije. Dodajte začine i prilagodite svojim okusima.

Sušite u dehidratoru na 42 stupnjeva 4-5 sati, izrežite na željenje oblike, okrenite na drugu strani i sušite do hrskavosti.

Izvor: sirovahrana.hr

Podijeli, neka i drugi vide.
/* ]]> */