PLUS Dubrovnik

Priopćenje iz policije na navodni pokušaj otmice djeteta: “Nije postojala namjera otmice, ne treba širiti paniku”

Obzirom na veliki interes medija u svezi događaja koji se u poslijepodnevnim satima u nedjelju, 11. ožujka dogodio na području Župe dubrovačke policija je odmah po zaprimanju dojave o mogućoj otmici djeteta poduzela nadležne provjere u cilju rasvjetljavanja okolnosti navedenog slučaja.

– Navedenim provjerama utvrđeno je da je bijelo kombi vozilo dubrovačkih registracijskih oznaka vlasništvo 42-godišnjaka i da u konkretnom slučaju nije postojala njegova namjera činjenja protupravnih radnji već se radilo o komunikaciji čiji je isključivi cilj bio pomoć djetetu da se brže doveze do mjesta stanovanja.

Koristimo priliku da naglasimo kako se na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, ali i cijele Republike Hrvatske, ne bilježe događaji otmice ili pokušaja otmice djece. U cilju sprječavanja širenja panike i nepotrebne uznemirenosti javnosti ovim putem apeliramo na roditelje da se u slučaju bilo kakvih sumnji u kažnjiva ponašanja na štetu njihove djece s punim povjerenjem obrate policiji koja će žurno poduzeti nadležne mjere i radnje kako bi se pomoglo njihovom djetetu, a u slučaju potrebe zatražiti i pomoć medija. – stoji u priopćenju policije.

Podijeli, neka i drugi vide.
/* ]]> */