PLUS Dalmacija

Preminula i druga žrtva brutalnog ubojstva u Solinu

foto: ilustracija

Nepuna tri mjeseca nakon bestijalnog napada u Solinu, u kojem joj je ubijen Vicenco Uvodić (92), preminula je i njegova supruga Senka Uvodić (87), koja je te noći zadobila teške ozljede zbog kojih je bila u bolnici duže vremena.

Vijest je to koju donosi Slobodna Dalmacija ujedno navodeći kako je nad njihovim sujedom 24-godišnjim Lukom Juretićem, osumnjičenim za teško ubojstvo i pokušaj ubojstva, u tijeku psihijatriijsko vještačenje. To je još jedino što se čeka kako bi istraga bila zaključena.

Došao po brašno pa nasrnuo na susjede

Luka Juretić se sumnjiči da je u siječnju došao na vrata svojih susjeda tražeći ih da mu posude brašno, a nakon toga ih počeo udarati tupo-tvrdim predmetom, te ubadati oštrim predmetom. Vicencu Uvodiću zadao je 13 udaraca batom za meso i čekićem, a potom ga ubo nožem u trbuh.

Njegovoj supruzi Senki je, pak, zadao više udaraca i polomio desnu ruku, teško ozlijedio lijevu te nanio povrede glave. Nakon toga je ukrao nakit, novac i druge predmete iz stana, navodi rješenje o otvaranju istrage.

Nesretna Senka zamjenici Županijskog državnog odvjetnika u Splitu opisala je što se dogodilo prije no što je preminula. Osim njenog iskaza, Luku Juretića inkriminiraju tragovi DNK supružnika koji su nađeni u biološkim uzorcima na njegovoj odjeći. Sa zločinom ga povezuje i traseološko vještačenje kojim se dobiva dinamika zločina jer se pregledavaju svi tragovi s mjesta događaja te potom kombiniraju s ozljedama i nalazima ostalih vještačenja.

Teško do prekvalifikacije zločina

Iako je Senka Uvodić preminula, nije vjerojatno da će se Luka Juretić sumnjičiti za njeno ubojstvo. S obzirom na starosnu dob i činjenicu da je prije smrti izašla iz bolnice, što znači da se oporavila u dovoljnoj mjeri da nije bila životno ugrožena od zadobivenih ozljeda, pitanje je bi li tužiteljstvo uspjelo u promjeni kvalifikacije zločina, piše Slobodna.

Inače, za sadašnje optužbe Juretić bi mogao dobiti kaznu dugotrajnog zatvora do 40 godina.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */