PLUS Zadar Hrvatska

PREKRŠIO JE ZAKON? // Policija istražuje iznajmljivača koji je odbio smještaj gayevima u Zadru

Tomislav Gospić, vlasnik apartmana ‘Identity’ iz Zadra, koji se u fokusu javnosti našao nakon što je otkazao gostoprimstvo homoseksualnom paru iz Brazila, uskoro može očekivati i posjet policije koja bi trebala utvrditi sve činjenice i je li u tom slučaju bilo kršenja Zakona o suzbijanju diskriminacije.

Naime, kako je tportalu odgovoreno iz PU Zadarske policija će ‘u vezi s javno objavljenim informacijama, utvrditi sve relevantne činjenice u vezi s opisanim događajima, te o utvrđenim činjenicama izvijestiti nadležno državno odvjetništvo radi donošenja mjerodavne odluke’.

Gospić je, podsjetimo, Fabianu Vallimu, koji je preko servisa Booking.com rezervirao smještaj u njegovom apartmanu u Zadru, odgovorio da ne prima homoseksualce i zatražio od njega da otkaže rezervaciju.

Međutim, Brazilac je to odbio i Gospićev odgovor podijelio na društvenim mrežama, a o svemu je obavijestio i stranicu Booking.com. Oni su pak jučer njegove apartmane izbacili iz svoje ponude, jer se takav potez kosi s njihovom politikom, a isto je učinio i Airbnb. Objava Brazilca munjevito se proširila društvenim mrežama.

Gospićeva apartmana nema ni na stranica Turističke zajednice grada Zadra koja je oštro osudila takav potez prema gostima.

Utvrdili policija da je Gospić prekršio Zakon o suzbijanju diskriminacije prijeti mu kazna od pet do 30 tisuća kuna.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */