PLUS Dalmacija

Preko milijun i 300 tisuća kuna za splitske dječje vrtiće na Pujankama i Kili

Foto: Grad Split

Grad Split, uz tehničku pomoć Razvoje agencije Split – RaST d.o.o.  u sklopu prijave na Poziv za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama/dječjim vrtićima, kojeg je početkom godine raspisalo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, osigurao je 1.333.952,00 kuna nacionalnih sredstava za sanaciju i popravke objekata dječjih vrtića, kao i za izradu projektno-tehničke dokumentacije za nove vrtiće na Pujankama i Kili, te za dogradnju DV Ružmarin, priopćeno je iz Ureda Grada Splita.

Uz proračunska sredstva Grada Splita namijenjena sanaciji objekata dječjih vrtića za 2018. godinu u iznosu od 1.809.400,00 kuna, te ukupno 1.420.100,00 kuna vlastitih sredstava četiriju predškolskih ustanova Grada Splita, kao i uz donaciju HEP-a u iznosu od gotovo pola milijuna kuna za energetsku obnovu DV Morski konjić u Slatinama, ove godine će se u obnovu postojećih i projektiranje novih objekata dječjih vrtića u vlasništvu Grada Splita uložiti više od 5 milijuna kuna.

PLUS:  Podbablje misli na Vukovar i Škabrnju

Program  podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama/dječjim vrtićima, u sklopu kojeg su osigurana sredstva,  koncipiran je kao odgovor na razvojne prioritete lokalne i područne razine i predstavlja podršku jačanju socijalne kohezije i održivog razvoja kroz ulaganje u projektiranje, izgradnju/nastavak izgradnje ili nadogradnju objekata,  sanaciju, rekonstrukciju, adaptaciju objekata ili dijela objekata, opremanje fiksnom opremom, uređenje okoliša, uređenje vanjskih terena te energetsku obnovu objekata dječjih vrtića.

PLUS:  Počinju upisi u splitske vrtiće

Sredstvima Programa pomaže se jedinicama lokalne samouprave, osnivačima dječjih vrtića, u provedbi projekata, a ulaganje u objekte dječjih vrtića pridonijet će poboljšanju materijalnih uvjeta kao i podizanju kvalitete pedagoških standarda te ravnomjernijoj dostupnosti programa ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja

Podijeli, neka i drugi vide.
/* ]]> */