PLUS Dalmacija

Predstavnici Grada Kaštela posjetili novouređene vrtiće

Kaštela su grad koji se smjestio na treće mjesto u Republici Hrvatskoj po prirodnom prirastu stanovništva i to odmah iza susjednog Solina i Metkovića.

Pokazali su to posljednji podaci Državnog zavoda za statistiku što znači da Kaštela vode kvalitetnu demografsku politiku. Tome u prilog idu i dva novouređena vrtića na području Raduna i Rudina, koja su obišli gradonačelnik Denis Ivanović i njegova zamjenica Jadranka Matok Bosančić povodom početka nove pedagoške godine.

U sve vrtiće koji djeluju na području Kaštela danas je krenulo oko 2 000 mališana. U novoizgrađeni privatni dječji vrtić Čarobni pianino u Rudinama krenulo je oko 80 djece. Vlasnica Virna Mudnić ne krije zadovoljstvo, baš kao i svi roditelji koji su svoje mališane doveli u novi moderno uređeni vrtić u kojemu će biti pet odgojnih skupina, od kojih tri jutarnje i dvije popodnevne, a investicija iznosi 6 milijuna kuna.

Ovo je veliki dan za naš grad jer ovim projektima dokazujemo da smo grad koji ulaže u djecu i na tome ćemo ustrajati. To sam davno obećao i od toga ne odstupam. Vrtić Višnjica u Radunu koji je u vlasništvu grada vrijedan je oko milijun kuna, a djeca koja su do sada pohađala vrtić u iznajmljenom prostoru, sada zaista imaju razloga za radost-kaže gradonačelnik Denis Ivanović dodajući kako je sredinom lipnja Gradu Kaštela odobreno 140 tisuća kuna za uređenje i opremanje dječjih vrtića, a novac je dodijelilo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Ravnateljica gradskih vrtića Ivanka Vučica istaknula je da su pojedini vrtićki objekti ovoga ljeta renovirani,no najveći problem su male jaslice u koje je upisano svega desetak mališana.

 

 

Podijeli, neka i drugi vide.
Tagovi

NAJNOVIJE

/* ]]> */