PLUS Dalmacija

Predstavnici Grada Kaštela i MUP-a održali sastanak uoči turističke sezone

Uoči početka turističke sezone, u Gradu Kaštela održan je sastanak o stanju sigurnosti, planiranju i provedbi preventivnih aktivnosti za nadolazeću sezonu koji je okupio čelnike Grada, policije, vatrogasasca, te gradskih komunalnih tvrtki i službi.

Bilo je riječi o stanju sigurnosti u proteklom razdoblju, provedenim aktivnostima ali i o planu aktivnosti u narednom razdoblju. Voditelj Odjela prevencije iz Policijske postaje Kaštela, Ilija Patrun zajedno s načelnikom Nenom Gudeljom, iznio je statističke podatke koji se odnose na stanje sigurnosti za vrijeme prošlogodišnje turističke sezone. Prema policijskoj evidienciji, 56 posto turista informira se o stanju sigurnosti destinacije koju namjeravaju posjetiti, njih 14 posto povremeno, a samo 15 posto gostiju se ne informira. U Kaštelima je u padu broj kaznenih djela, pa je za vrijeme prošlogodišnje turističke sezone obavljeno otprilike desetak kaznenih djela na štetu turista, dok nisu zabilježena djela s elementima nasilja.

– Iz navedenih podataka se može zaključiti da je stanje sigurnosti u Kaštelima zadovoljavajuće, a po svim parametrima Republika Hrvatska je sigurna država. Stoga svako ulaganje u sigurnost i rad na prevenciji u konačnici se isplati pet puta, kazao je Patrun.

Gradonačelnik Denis Ivanović poručio je kako policija dobro radi svoj posao, a bilo bi poželjno da je u turističkoj sezoni suradnja policije i gradskih službi još intenzivnija

– Red u gradu nam je izuzetno važan. Zato smo zaposlili više komunalnih redara koji rade u dvije smjene, a u sezoni ćemo pojačati dežurstva vikendom. Najveći broj prekršaja odnosi se na građane koji nesavjesno odlažu otpad i prazne septičke jame, pa će se u suradnji s policijom održati nekoliko akcija. S druge strane Grad će provoditi i edukaciju građana kako bi se broj ovakvih djela smanjio, kazao je gradonačelnik Ivanović navodeći kako gradske službe daju sve od sebe kako bi se komunalna problematika svela na najmanju moguću razinu.

Zapovjednik kaštelanske Vatrogasne zajednice Milivoj Taslak naveo je da turistička sezona za vatrogasce znači povećan opseg aktivnosti i zbog toga će se u danima pred nama održati nekoliko pokaznih vježbi kako bi vatrogasci dokazali spremnost za nove izazove.

Na kraju je zaključeno da će za mjesec dana biti održan još jedan sastanak kako bi se konkretno dogovorile preventivne mjere koje će se provoditi u turističkoj sezoni.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */