PLUS Hrvatska

Predsjednica Grabar-Kitarović potpisala pomilovanje za Huanita Luksetića

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović potpisala je pomilovanje za Huanita Luksetića, objavio je HRT.

Podsjetimo, Huanitu Luksetiću je u siječnju potvrđena pravomoćna presuda od 2 godine zatvora, a nakon presude oglasila se predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović s objavom kako će ga pomilovati. Iz Ureda predsjednice nakon presude je objavljeno kako će predsjednica pomilovati Huanita.

“Predsjednica Republike Hrvatske upoznata je sa slučajem Huanita Luksetića te smatra kako je njegovo zdravstveno stanje nemjerljivo važan element cijelog slučaja”, navodi se u priopćenju poslanom iz Ureda predsjednice.

“Predsjednica Republike Hrvatske ne može automatski pomilovati g. Luksetića, već on ili njegov pravni zastupnik moraju podnijeti molbu za pomilovanje preko Ministarstva pravosuđa, koje dostavlja izvješće Predsjednici Republike Hrvatske”, zaključilo se tada na priopćenju, a nedugo nakon što je poslano priopćenje iz Ureda predsjednice, na Twitteru se oglasila i predsjednica, napisavši kako će, kad Huanito Luksetić podnese zahtjev za pomilovanje, iskoristiti svoje zakonsko pravo i pomilovati ga.

Iz njezinog ureda su naknadno poručili kako će pričekati izvješće Ministarstva pravosuđa i obrazloženi prijedlog ministra pravosuđa te da će nakon toga pomilovati Huanita.

Mišljenje je u predsjedničin ured stiglo jučer, a Huanito je danas pomilovan.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */