Split

Predani aktivist za prava životinja po prvi put gostuje u Splitu, nemojte ovo propustiti

Foto: Davor KIBEL

Diplomirani socijalni radnik i predani aktivist za prava životinja Vedran Romac, koji već godinama osvaja svojim snažnim i nadahnutim predavanjima koja ulaze u kategoriju onih koja se ne smiju propustiti i koja se s nestrpljenjem iščekuju, po prvi put gostuje u Splitu.

Predavanje pod nazivom „NEVIDLJIVI LJUDI, NEVIDLJIVE ŽIVOTINJE“ održat će u subotu 13.10.2018. u 18 sati u dvorani na 1. katu Kinoteke Zlatna vrata. Ono govori o tome kako životinje žive u našoj ljudskoj kolektivnoj svijesti te kako su njihovi životi i njihove kolektivne sudbine određene njom, prezentirajući tri tragična modela odnosa prema životinjama u prehrambenoj industriji, vezana uz tri „strateške“ namirnice – meso, mlijeko i jaja.

No, predavanje ne govori samo o mijenjanju odnosa prema životinjama iz kuta moralnosti i etike, već i o tome kako je prva stepenica naše ljudske promjene prema svemu što nas okružuje, a osobito našeg međusobnog, ljudskog odnosa, upravo promjena odnosa prema njima, životinjama. Predavanje je usmjereno na pojedinca na motivirajući način i prikazuje suosjećanje i empatiju kao put osobne promjene i osobnog rasta, u čemu osobna priča samog predavača također ima bitnu ulogu.

Inače, Vedran Romac rođen je 1972. godine, diplomirani je socijalni radnik, s dvadesetogodišnjim iskustvom rada s djecom i mladima s poremećajima u ponašanju, aktivan od 2009. kao predavač u raznim temama iz područja prava životinja, te drugim aktivnostima unutar tog područja.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */