PLUS Hrvatska

PRED NAMA SU DVA NAJHLADNIJA DANA U MJESECU: Uz pad temperature, kišu i jaku buru, Vakula najavio čak i snijeg

foto: ilustracija

I idućih dana u Hrvatskoj se očekuje kišovito vrijeme, piše Zoran Vakula za HRT, navodeći ujedno kako su pred nama pad temperature te najhladniji petak i subota u ovom mjesecu.

Pritom postoji i velika vjerojatnost mjestimičnog padanja susnježice i snijega u noći na petak i u petak prijepodne u zapadnim kopnenim krajevima, u gorju i kasnije, sve do subotnjeg prijepodneva.

Detaljniju prognozu za nastavak drugog travanjskog tjedna i početak trećega za HRT je pripremio Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz Službe za vremenske analize i prognoze DHMZ-a.

U petak pahulje

“I do kraja tjedna očekuje nas oblačno s povremenom kišom u kopnenom području. Pritom će biti još malo hladnije pa u noći na petak i u petak ujutro u sjeverozapadnim i gorskim područjima može biti i susnježice, koja je gorju moguća i u subotu. Puhat će sjevernjak i sjeveroistočnjak, na istoku i sjeverozapadnjak”, navodi Mikac dodajući kako će na Jadranu puhati bura, pongdje s olujnim udarima. Bura će u subotu okrenuti na sjeverozapadni i zapadni vjetar.

“Od ponedjeljka sunčanije i toplije”, zaključuje.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */