Hrvatska

POZNATI DETALJI DOČEKA VATRENIH: Glavna fešta bit će na Trgu bana Jelačića, bit će spektakularno

Ured zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića objavio je u petak poslijepodne sve službene informacije vezane uz doček hrvatskih nogometnih reprezentativaca koje u nedjelju čeka finalni susret Svjetskog prvenstva protiv Francuske.

Doček će se održati u središtu Zagreba u ponedjeljak poslijepodne. Dolazak sjajnih Vatrenih u Zračnu luku ‘Franjo Tuđman’ očekuje se u ponedjeljak u 14 sati.

Pozivaju se svi građani, navijači i ljubitelji nogometa da naše Vatrene dočekaju i glasnim navijanjem pozdrave na samoj ruti kretanja povorke od Zračne luke do Trga bana Josipa Jelačića na kojem je organiziran doček – stoji u pozivu iz Grada.

A ovo je trasa kojom će se kretati autobusi s nogometnom reprezentacijom i stručnim stožerom:

Ulica Rudolfa Fizira – Zagrebačka ulica – Ulica Savezne Republike Njemačke – Avenija Dubrovnik – Avenija Većeslava Holjevca – Most slobode – Ulica Hrvatske bratske zajednice – Ulica grada Vukovara –Savska cesta – Rooseveltov trg – Trg Republike Hrvatske – Frankopanska ulica – Ilica – Trg bana Josipa Jelačića.

S ciljem što lakše organizacije dolaska navijača na Trg bana Josipa Jelačića, za sve autobuse koji će iz raznih dijelova Hrvatske stizati u Zagreb, osigurana su parkirališna mjesta na površini s istočne strane Zagrebačkoga Velesajma (pored zgrade INE), a od 8.00 sati organiziran je i prijevoz ZET-ovim autobusima koji će navijače prevoziti do Glavnog kolodvora, javljaju iz Grada.

Okupljanje navijača na središnjem gradskom trgu očekuje se već od jutarnjih sati, a dolazak reprezentacije na središnji zagrebački trg očekuje se oko 14.30 sati. Vatrene će na Trgu dočekati Zaprešić Boysi, a uz navijačke pjesme predviđena je i izvedba budnice “Moja domovina”. U vrijeme izvođenja te pjesme u nebo će se pustiti i tisuće crveno-bijelih balona. Doček Hrvatske nogometne reprezentacije organiziraju Grad Zagreb i Udruga “Budi ponosan”, a redatelj je Krešo Dolenčić.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */