PLUS SPORT Rukomet

PORUKA MAMIĆU I ŠUKERU? // Lino Červar: “Jedina smo loptačka reprezentacija koja igra u Splitu”

izvor: Facebook

Hrvatska je na EP-u nakon Srbije u prepunoj i uzavreloj Spaladium Areni pobijedila i Island (29:22), a igrači i izbornik ne prestaju slaviti navijače u Splitu koji ih nose do pobjeda, piše Index.hr.

Upravo je fantastično kako su nas Splićani primili. Sada osjećamo da smo u ovom gradu voljeni poput Hajduka – izjavio je Lino Červar nakon novog splitskog trijumfa Hrvatske.

Trofejni izbornik objasnio je zašto je navijačka podrška na ovoj utakmici bila posebno važna:

Ovo je bila jako teška utakmica za nas, jer smo emotivno bili ispražnjeni zbog izostanka Domagoja Duvnjaka, što se jako osjetilo u prvom dijelu. No, ja stalno govorim da smo mi tim, a ovi navijači su nas opet nosili do pobjede. – rekao je Červar.

Červarova zaključna misao o snazi navijačke podrške koju rukometna reprezentacija ima u Splitu, ujedno je i poruka ostalim savezima čije nacionalne momčadi izbjegavaju grad poznat po fanatičnim navijačima:

Mi smo jedina loptačka nacionalna selekcija koja igra u Splitu i tako će i ostati jer smo tu doma. Sve reprezentacije bi trebale igrati u Splitu, jer reprezentaciju ne možeš kupit kao neki klub.

Iako izbornik nije izrijekom naveo na koga konkretno misli, čini se da je ovo bilo upućeno Hrvatskom nogometnom savezu, koji je u zadnju 21 godinu u Splitu organizirao tek jednu službenu utakmicu reprezentacije pred publikom.

Podijeli, neka i drugi vide.
Tagovi

NAJNOVIJE

/* ]]> */