PLUS Hrvatska

POROD NA TRAJEKTU USRED NOĆI: Nisu uspjeli doći do rodilišta, mali Marko je imao druge planove

Usred noći, u subotu iza 3 sata, na gotovo praznom trajektu, koji tek što je isplovio s Cresa, sretno se porodio dječak Marko, piše 24sata.

Naime, s obizom da je majka dobila trudove, pozvana je Hitna pomoć iza 2 sata u noći. Iako je doktorica Mirna Knežević iz Hitne na Cresu pozvala helikopter kako bi ženu prebacili na Krk, helikopter nije bio dostupan.

Plovili prema Rijeci u gluho doba noći

Stoga su iz Hitne pozvali radnike na trajektu da upale motore broda kako bi ih zagrijali dok ne dođe rodilja te je na taj način prevezu do Rijeke.

“Oko tri sata bili smo na trajektu Ilovik i plovili prema Rijeci. Bilo je gluho doba noći i nitko, osim kapetana i djelatnika Jadrolinije, nije bio na trajektu. A onda se rodio dječak”, ispričala je dr. Mirna Knežević iz Hitne na Cresu.

Rodila u svega 10 minuta

Mirna je uz pomoć medicinske sestre Mirele Ilišin i vozača Adrijana Šušićaporodila ženu u svega deset minuta.

“Sve je bilo bez problema i mislili smo da ćemo na vrijeme stići do bolnice. No bebač je imao druge planove. Malo nakon što smo trajektom napustili pristanište krenuli su trudovi. Mama je bila hrabra, slušala je upute i negdje na pola kanala, u kolima Hitne pomoći rodio se i proplakao zdrav dječačić Marko”, rekla je Mirna.

Mama i dijete prevezeni su u KBC Rijeka i oboje su dobro.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */